ÖSS'ye hazırlanan gençlere cep telefonunu yasaklamayın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mediko Sosyal Birimi Uzmanı Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlanan öğrencilere cep telefonu kullanma yasağı getirilmesinin, genci olumsuz etkilediğini söyledi.

Yurdakul, 43. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Halk Kütüphanesi'nde lise son sınıf öğrencileri ve velilerle yönelik düzenlediği "Sınav Kaygısı ve Verimli Ders Çalışma" konulu söyleşisinde, yasakların ÖSS'ye hazırlanan öğrencileri olumsuz etkilediğini söyledi.

Ailelerin cep telefonuna yasak koymalarının da öğrenci başarısını olumsuz etkilediğini anlatan Yurdakul, öğrencilere ders çalışırken telefonu kapatma alışkanlığı kazandırmanın daha yararlı olacağını belirtti. Yurdakul, gece geç saatlere kadar ders çalışmak yerine, sabah erken saatlerde çalışmanın da verimi arttıracağını kaydetti.

Öğrencilerin "zekam yetmiyor, başaramayacağım" bahanesinden uzak durmaları gerektiğini vurgulayan Yurdakul, insanların zeka seviyelerinin birbirine yakın olduğunu ifade etti.

Yurdakul, öğrencilere ders çalışırken başka düşüncelere dalmamaları önerisinde bulunarak, "Ders yaparken, 'Televizyonda ne vardı, dizi de ne oldu, arkadaşım ne yaptı?' diye düşünürseniz çalışmalarınız verimli olmaz. Bu anlamda aileler de gençlerin ders çalışma saatlerinde televizyonu kapatmalı. Başarıya ulaşmak için iyi çalışmalı, konsantre olmalı ve sınav kaygısından uzak durmalısınız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber