Akbank, Türkiye'nin en iyi bankası seçildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Mart 2007 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

New York merkezli Global Finance Dergisinin, Akbank'ı ''Türkiye'nin en iyi bankası'' seçtiği bildirildi.

Global Finance'ın ''Orta ve Doğu Avrupa'da En İyi Gelişen Piyasa Bankaları-2007'' araştırması sonuçlandı. Orta ve Doğu Avrupa'da 21 ülkeyi kapsayan araştırmada, bankalar, rekabette standartları belirleyen operasyonların yanı sıra karlılık, stratejik ilişkiler, varlıklarındaki büyüme gibi öznel ve nesnel birçok kriter açısından değerlendirildi.

Global Finance tarafından yapılan açıklamada, Akbank'ın ''Türkiye'nin en iyi bankası'' seçilmesinde, varlıklarındaki büyüme, karlılık, stratejik ilişkiler, müşteri servisi, rekabetçi fiyatlandırma ve yenilikçi ürünler konusundaki gelişmelerin etkili olduğu belirtildi.

Dünyada 158 ülkede yayımlanan Global Finance Dergisinin, geçen yıl Akbank'ı ''Avrupa'nın ve Türkiye'nin en iyi internet bankası'' seçtiği ve 3 kategoride birincilik ödülü verdiği kaydedildi.

Akbank'ın ayrıca, Global Finance Dergisinden 2005 yılında ''Türkiye'nin en iyi bireysel internet şubesi'', 2003 yılında ''Avrupa en iyi bireysel online fatura ödemesi ve Türkiye en iyi bireysel internet şubesi'', 2002 yılında ise ''Avrupa en iyi bireysel web sitesi tasarımı ve Avrupa en iyi bireysel fatura ödemesi'' ödülünü aldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber