İnternet hastalarına tedavi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Mart 2007 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknolojinin getirdiği yeni bağımlılık türlerinden ''internet bağımlılığının'' tedavisi Balıklı Rum Hastanesi'nde yapılıyor.

Bu rahatsızlık en çok gençler ve 18-35 yaş arası erkeklerde görülüyor. Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri Şefi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, son 1 yıldır polikliniğe gelen hastalarda artış olduğunu bu nedenle de internet bağımlılığı kliniğini açtıklarını söyledi. Beyazyürek, ''İnternetin başında uzun süre kalanlarda en çok kaygı bozuklukları ve depresyon görülüyor. Eğer kişi sosyal, psikolojik ve organik yapısı olumsuz etkilendiği halde internetin başından ayrılamıyorsa 'bağımlı' demektir? dedi.

1 yıl önce açılan İnternet Bağımlılığı Kliniği'nde bugüne kadar 200'ün üzerinde internetle sorunu olan insan tedavi oldu. İnternet bağımlılarını da diğer bağımlılar gibi ele alan Beyazyürek ve ekibi, önce hangi sitelere girdiklerini ve burada ne kadar saat geçirdiklerini tespit ediyor, daha sonra internette kalma sürelerini yavaş yavaş azaltıyorlar. İhtiyaç halinde de ilaç tedavisiyle kişiyi iyileştiriyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber