'Yaz saati uygulaması için yürütmeyi durdurma kararı çıktı'

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yaz saati uygulaması için Danıştay Dava İdareleri Kurulu'ndan yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 27 Eylül 2017 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Yaz saati uygulaması için yürütmeyi durdurma kararı çıktı'

Gün Işığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta yaz saati uygulanması hakkındaki için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

27 Mart 201gününden itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl uygulanacak olan yaz saati uygulamasında yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararda Bakanlar Kurulu'na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygualanabileceği, gerekçesiyle verildiği açıklandı. Kararda, Bakanlar Kurulu'nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.

MEMURLAR.NET'İN NOTU:

Mahkeme kararında, yaz saatini düzenlemek için, 697 sayılı Kanunla Bakanlar Kuruluna verilen yetkinin "başlangıç ve bitiş saatlerini belirlemek" ve "bir saati aşmamak kaydıyla" sınırlı olduğuna yer verildi.

Danıştay İdari Dava Dairelerinin bu kararına göre, hükümet eğer yaz saatini yıl boyunca uygulamak istiyorsa, 697 sayılı Kanunun 2. maddesinde değişiklik yapması gerekecektir. Bu düzenleme de, 1 Ekim'de açılacak Meclise sunulacak torba yasada yer alabilir.

İşte o karar:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber