28 Eylül 2017'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 Eylül 2017'den önemli gündem başlıkları

GÜNDEM ÖZETİNE EK

- Başbakan Binali Yıldırım, Hitit Üniversitesi'nde düzenlenecek "Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu"na katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Hürriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak.

- Yıldırım, Çorum Belediyesini ziyaret edecek, Anitta Otel'de AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına iştirak edecek, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile buluşacak.

(Çorum/11.00/13.00/14.30/16.00/17.00/19.00)

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de düzenlenen 3. MIKTA Parlamento Başkanları Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/09.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaşehir'de "Üzüm Mitingi"nde konuşacak.

(Manisa/17.30)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda IFTV-Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Hitit Üniversitesi'nde Uluslararası KADEŞ Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu'na, Hürriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine, AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak; Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Çorum/11.00-19.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi'nde, "İş Kulüpleri Projesi" tanıtım programına iştirak edecek.

(İstanbul/14.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Silivri Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ek Bina Açılış Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

6- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Azerbaycan'da Başbakan Yardımcısı Yakup Eyübov ve Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov bir araya gelecek.

(Bakü)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözüsü Mahir Ünal, AKM'deki Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak.

(Ankara/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Swis Otel'de 34.IASP Dünya Bilim ve Teknoloji Parkları Kongresi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret edecek, esnaf ve sanatkarlarla değerlendirme toplantısı yapacak.

- Tüfenkci, Habib-i Neccar Camisi, Uzun Çarşı ve Kurşunlu Han ziyaretlerinin ardından mehteran gösterisini izleyecek.

(Hatay/11.30-16.00)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hilton İstanbul Bomonti Otel'de, 8. İstanbul Finans Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/09.30/13.15)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Intercontinental Otel'de, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu yetkilileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/14.00)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası ile AK Parti Kağızman ve merkez ilçe kongrelerine katılacak. (Kars/09.30/11.30/14.00)

5- Merkez Bankası, ağustos ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, temmuz ayı konut fiyat endeksi ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

6- TÜİK, eylül ayı ekonomik güven endeksini ve 2016 yılı kültürel miras istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İspanya İşverenler Konfederasyonunun ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda konuşma yapacak.

- Çelik, İspanya Senatosu Başkanı Pio Garcia-Escudero ve Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis ile ayrı ayrı görüşecek.

(Madrid)

2- Almanya'da seçim sonucunun yansımaları takip ediliyor

3- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun sonuçları ve yansımaları izleniyor.

(Erbil)

4- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni belediye başkanının seçimi için toplanacak.

(İstanbul/15.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nin açılışı İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.00)

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni sezon çalışmaları, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek basın toplantısında duyurulacak.

(İstanbul/10.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda ikinci maçlar oynanacak.

- Atiker Konyaspor, Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımını konuk ederken, Medipol Başakşehir ise deplasmanda Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaşacak.

(Konya/20.00/Braga/22.05)

2- TFF 2. Lig'de 5'inci hafta 2 maçla tamamlanacak.

3- TFF 3. Lig'in 5'inci haftasında 5 maç yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber