Ukrayna'ya FETÖ dersi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ konusunda uyardığı Ukrayna harekete geçti. Örgütle ilgili inceleme başlatan Ukrayna'dan 10 kişilik bir heyet Ankara'ya geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşen heyete, FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimiyle bilgiler aktarıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ukrayna'ya FETÖ dersi

Osman Özgan

15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrası birçok ülkeyi FETÖ konusunda uyaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde de Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya da uyarılarda bulundu. İki lider arasındaki görüşmede Ukrayna'dan Türkiye'ye bir heyet gönderilmesi konusunda mutabık kalındı. Harekete geçen Poroşenko, 160 ülkede olduğu gibi Ukrayna'da da eğitim adı altında faaliyet gösteren FETÖ ile ilgili bilgi almak üzere heyet görevlendirdi. Ukrayna Başsavcısı ve başsavcı yardımcılarından oluşan heyet önceki gün FETÖ'ye ilişkin kapsamlı soruşturmaları yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret etti.

15 TEMMUZ ANLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, başsavcı vekilleri ve FETÖ soruşturmalarını yürüten savcılar, Ukraynalı heyet ile yaklaşık 2 saat toplantı yaptı. Toplantıya Adalet Bakanlığı yetkilileri de katıldı. Ülkelerindeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili inceleme başlattığı öğrenilen heyet, örgütle ilgili somut bilgiler istedi. Bunun üzerine darbe girişimine ilişkin İngilizce olarak hazırlanan görüntüler heyete izlettirildi. Görüntüler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen heyete daha sonra da Ankara'yı bombalayan F-16 savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Üssü'ne ilişkin hazırlanan iddianame ile Genelkurmay Karargah ve diğer iddianamelerdeki çarpıcı ayrıntılar tek tek anlatıldı.

İMAMLAR İZLETTİRİLDİ

Akıncı iddianamesine giren 15 Temmuz'u yöneten sivil imamların görüntüleri de heyete gösterilirken, FETÖ ile darbe girişimi arasındaki bağ ortaya konuldu. Heyete, teröristbaşı Fetullah Gülen'in sivil imamlar üzerinden darbeyi yönettiği belirtildi. FETÖ soruşturmalarının en önemli delillerinden birisi olan ByLock'a ilişkin bilgilerin aktarıldığı toplantıda, yazışma içeriklerinden de örnekler gösterildi. Heyete tanık ve itirafçı beyanlarından da bahsedildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber