Altın Bilezik'le SHÇEK'li çocuklara iş imkanı sağlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ile Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı işbirliği ile yetiştirme yurtlarında barınan çocuklara mesleki eğitim ve iş imkanı sağlayan 'Altın Bilezik Projesi' protokolü törenle imzalandı

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) ile Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı işbirliği ile yetiştirme yurtlarında barınan çocuklara mesleki eğitim ve iş imkanı sağlayan 'Altın Bilezik Projesi' Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılımıyla imzalandı. Projeyle, SHÇEK yurtlarında barınan öğrencilere mesleki beceri ve iş imkanı sağlanacak.

Ankara Akar İnternational Otel?de yapılan imza törenine Bakan Çubukçu, SHÇEK Genel Müdür Vekili Nurdan Tornacı, İl Milli Eğitim Müdürü Muratbey Balta, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Erdoğan ile TÜTEV Genel Başkanı İdris Aydın, OSTİM TÜTEV Şubesi Başkanı Selçuk Özdemir ile çok sayıda işadamı ve dernek üyesi mühendis katıldı. İmza töreninde konuşan Bakan Çubukçu, SHÇEK'te barınan gençlerin aydınlık geleceği için bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye'nin önemli sorunlarından bir tanesinin niteliksiz işgücünü nitelikli işgücüne dönüştürmek olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, yetişme yurtlarında 18 yaşını dolduran gençlerin yasa gereği kamu kuruluşlarında istihdam edildiğini ifade etti. Meslek lisesi çıkışlı yetiştirme yurdu öğrencilerinin kamuda istihdamının gittikçe zorlaştığına dikkat çeken Çubukçu, "Bu çocuklarımızın özel sektörün imkanlarından faydalanarak meslek sahibi olmaları gerekiyor. TÜTEV'le yapacağımız bu protokolle mesleki eğitimden geçirilecek çocuklarımız nitelikli işgücü yoluyla iş bulacaklardır." dedi.

Projenin 10 yıllık bir süreyi kapsayacağını hem toplumsal katkı hem de duyarlılığı artıracağını vurgulayan Bakan Nimet Çubukçu, "Çocuklarımız hem mesleki eğitimden geçecek hem de özgüven eksikliklerini giderecek. Umut verici bulduğum projeye emeği geçenlere müteşekkirim. Toplumsal yakınlığa aracı olacaktır." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ise, eğitimdeki sinerjiyi mesleki eğitime de yönlendirmek için çalıştıklarını, bu açıdan TÜTEV'in projesinin önemli olduğunu kaydetti. Muratbey Balta, "SHÇEK'teki evlatlarımızın geleceğini garanti altına alması için en önemli bir projeye imza atılıyor. Altın bileziği çocuklarımıza takan TÜTEV'i gönülden alkışlıyorum. Mesleki eğitim merkezlerimizi vakfın kullanımıza açacağız." dedi.

TÜTEV OSTİM Şubesi Başkanı Selçuk Özdemir, OSTİM'li işadamlarının en büyük sorunlarından birinin de yetişmiş teknik eleman olduğunu söyledi. Altın Bilezik projesiyle yetiştirme yurtlarında barınan çocukların topluma kazandıracaklarını vurgulayan Özdemir, sanayicinin de ara eleman ihtiyacının giderilmiş olacağını ifade etti. Özdemir, projede eğitilecek meslek lisesi mezunu çocukların eğitim süresince barınma, yiyecek ve mezuniyetin ardından iş bulma garantisi vereceklerini kaydetti. TÜTEV Genel Başkanı İdris Aydın ise, projeyle yetiştirme yurtlarında kalan öğrencilerin hem iş sahibi hem de sosyal ortama uyumlarının sağlanacağını kaydetti.

Konuşmaların asrdından Bakan Çubukçu, SHÇEK Genel Müdür Vekili Nurdan Tornacı ve OSTİM TÜTEV Şube Başkanı Özdemir protokolü imzaladı. TÜTEV, SHÇEK ile OSTİM ve İVEDİK Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle yetiştirme yurtlarında barınan endüstri meslek lisesi çıkışlı öğrencilere mesleki eğitim verilecek. Altı ay teorik altı ayda pratik eğitim verilmesi amaçlanan proje kapsamında öğrencilerin yüzde 50'si yetiştirme yurtlarından alınacak. Yetiştirilen öğrenciler, KOBİ'lerde istihdam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber