Bor açlığı bile engelleyebilir

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Mart 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İzmir'de Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaretinde Türkiye'nin enerji politikası hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu belirten Güler, ?Bu konudaki yasal çalışma son aşamaya geldi. Nükleer enerjiyle ilgili yasayı önümüzdeki hafta inşallah çıkaracağız. Nükleer enerji haritasına baktığınızda Türkiye'nin Ermenistan dahil tüm komşularında nükleer enerjisinin olduğunu görürsünüz ama biz de yok. Devamlı elektrik istiyorsanız ve karbondioksit, küresel ısınma istemiyorsanız bu olacak? diye konuştu.

Sanayicilerden bor ve bor kimyasalları üzerinde çalışmaya önem vermesini de isteyen Bakan Güler, bor ile Türkiye'nin yanmayan kağıttan bozulmayan asfalta kadar bir çok yeni ürünlere imza atabileceğini belirtti. Güler, ?Bor ayrıca mikro besleyici olarak tarımda da kullanılıyor. Dozunda kullanıldığı zaman verimi arttırıyor. Belki açlığı bile engelleyebilir? dedi. Bakan Güler Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü İsmet Sivrioğlu ile de bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber