22 üniversitede rektörlük seçimi heyacanı başladı

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev süreleri Ağustos ayında sona erecek 22 rektörün yerine aday adayı belirlemek amacıyla, bu ay içinde seçimler yapılacak.

Alınan bilgiye göre; Akdeniz, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Kayseri, Fırat, Gazi, Gaziantep İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Ondokuz Mayıs, Ortadoğu Teknik, Trakya, Uludağ ve Yıldız Teknik üniversitelerinin rektörlerinin görev süreleri, 6 Ağustos 2004'te sona erecek. Bu nedenle, söz konusu üniversitelerde 20 Haziran'a kadar, üniversite tarafından belirlenecek herhangi bir tarihte seçim
yapılması gerekiyor.

Başkent'te, Ankara ve Gazi üniversitelerinde rektör aday adayı seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, yeniden aday oldu.
Ayhan'ın yanı sıra Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Kadri Yamaç ile Eğitim Fakültesi'nden Refik Turan da adaylıklarını açıkladı.

Ankara Üniversitesi'nde de şu ana kadar, halen rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Nusret Aras'ın yanı sıra Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Nezih Erverdi, Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Bülent Ekin, Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Yazgan adaylıklarını bildirdi.

ODTÜ'deki rektör seçiminin de 15 Haziran'da yapılması kararlaştırıldı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da yeniden aday oldu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber