Pembe trambüsten vatandaş memnun CHP rahatsız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pembe trambüsten vatandaş memnun CHP rahatsız

Malatya'da 18 Eylül'den itibaren vatandaşların hizmetine sunulan ve haltan büyük beğeni toplayan pembe trambüsler için CHP savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da kadınların şehir içinde daha rahat ve konforlu seyahat etmeleri amaçlanarak uygulamaya konulan pembe trambüs vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Sosyal medya platformları üzerinden konuyla ilgili çok sayıda destek mesajı yayınlanırken, uygulamanın Türkiye genelinde başlatılması çağrısı yapıldı. Konuyla ilgili görüşü alınan Selda Kansu isimli bir üniversite öğrencisi, pembe trambüsle seyahat etmenin bir tercih olduğunu belirterek, "Pembe trambüsün kullanılması yönünde bir zorlama yok. Diğer araçları kullanmak isteyenler pembe trambüsleri kullanmak zorunda olmadığı gibi biz de bu araçla seyahat etmeyi tercih ettik. Yani zorlama yok, baskı yok. Tam tersine alternatif var" ifadelerini kullandı. Hizmetten duyduğu memnuniyeti belirten Arzu Aksoy isimli bir başka üniversite öğrencisi ise, "Böyle bir uygulama ile karşılaştığım için önce çok şaşırdım. Çok da memnun oldum. Telefonda ailemle paylaştığımda onlar da çok sevindiler ve yetkililere dua edeceklerini söylediler" diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, pembe trambüsler için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kiraz Malatya adliye girişinde yaptığı açıklamada, pembe trambüsün özellikle üniversite hattında devreye girmiş olmasının bilim yuvasına ayrımcılığı getirdiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber