Cumhuriyet savcısı hakkında hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde ?mezat salonundaki bazı ihalelere fesat karıştırdığı ve yargı mensuplarını etkilediği? iddiasıyla yargılanan İbrahim Demircioğlu'nun, 20 yıldan 39 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve meslekten men edilmesini istedi.

Giresun Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu'nun, Ankara Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde ?mezat salonundaki bazı ihalelere fesat karıştırdığı ve yargı mensuplarını etkilediği? iddiasıyla Nevin Karakütük Savaş ile yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesindeki davanın bugünkü duruşmasında, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı esas hakkındaki görüşünü bildirdi.

Savcılığın esas hakkındaki görüşünde, ihale dosyalarından fotokopi çekerek yerine aslını koymadıkları gerekçesiyle Savcı İbrahim Demircioğlu'nun, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 205. maddesi uyarınca 4 yıldan 10 yıla kadar hapis ve meslekten men, Nevin Karakütük'ün de aynı suçtan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Esas hakkındaki görüşte, Demircioğlu ve Karakütük Savaş'ın, savcı ve hakimleri etkilemek suçundan 5237 sayılı TCK'nın 277. maddesi uyarınca 2'şer yıldan 4'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

Savcı Demircioğlu ile Nevin Karükütük Savaş'ın ayrıca, mezat salonundaki ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla 5237 sayılı TCK'nın 235/1. maddesi gereğince 5'şer yıldan 10'ar yıla kadar, suça teşebbüs suçunu düzenleyen 35. maddesi gereğince de meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, 9'şar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber