İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Zinaya ceza öneren profesör YÖK üyesi oldu

Haber Giriş : 31 Mart 2007 07:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni TCK'nın hazırlanması sırasında "zinanın hapisle cezalandırılan suç olmasını" önererek büyük tartışma yaratan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç'in YÖK Genel Kurulu üyeliğini onayladı.

"Bakanlar Kurulu kontenjanından" YÖK üyesi olarak seçilen Özgenç, 2005'te TCK görüşmeleri yürütülürken, "Bir başkasıyla zina eden evli kişi, diğer eşin şikâyeti üzerine 2 yıl hapis cezası alır" hükmünün tasarıya eklenmesini önerdi. Hükümet, tepki üzerine bu öneriden vazgeçti.

Milliyet


Erdoğan'ın hukuk danışmanı YÖK üyesi31 Mart 2007

Başbakan Tayyip Erdoğan'a hukuk danışmanlığı yapan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. İzzet Özgenç, Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyesi oldu.

Görev süresi sona eren Prof.Dr. Türkan Saylan'ın yerine getirilen Özgenç'in ataması Cumhurbaşkanı Sezer tarafından dün onaylandı. Özgenç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Erdoğan'ın 'Hukuk Başmüşavirliği'ni yaptı. 'Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar' raporu ile başlayan tartışma sonucunda Prof. İbrahim Kabaoğlu'nun istifasıyla boşalan Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı görevine de getirilen Özgenç hakkında, belediye iştiraklerindeki yönetim kurulu üyelikleri nedeniyle soruşturma açıldığı haberleri de basına yansımıştı.

Özgenç, yeni TCK'nın Meclis'teki görüşmeleri sırasında patlak veren "Zinanın yeniden suç olması" ve "Devrim yasalarına verilecek cezaların ertelemesi" gibi en önemli krizlerin arkasındaki isim olarak da öne çıktı. Özgenç, CHP'lilerin "Siyasi komiser" eleştirilerine hedef oldu. Özgenç'in bir başka girişimi ise türban konusunda yaşandı. 'Eğitim hakkının engellenmesi' ve 'Kamu hizmetlerinden yararlanmanın engellenmesi' hükümlerinde, ince değişiklikler yapıldı. Böylece türbanlıları, okullara, kamu kuruluşlarına almayanlara, hapis cezası verilmesi TCK'ya girdi. Bu girişimi CHP engelledi. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın suçlandığı Şemdinli iddianamesinde Ankara'daki 'parmak'ın da Özgenç olduğu öne sürüldü.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber