Telekom'un zamlı tarifesine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, Türk Telekom'un şehir içi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yaptığı zammın, "tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılması" olduğunu söyledi.

Deniz, Türk Telekom'un Telekomünikasyon Kurulu'nun onayladığı yeni tarifesini 1 Mart 2007 tarihinden itibaren uygulamaya başladığını hatırlatarak, yeni tarifeyle, milletler arası, şehirler arası ve GSM arama ücretlerinde indirime gidilirken, şehir içi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yaklaşık yüzde 26 oranında zam yapıldığını belirtti.

Zamla birlikte Mart ayında 41 YTL telefon faturası ödeyen bir tüketicinin Nisan ayında faturasının 51,5 YTL geleceğine dikkat çeken Deniz, söz konusu uygulamanın durdurulması için dava açtıklarını ayrıca, yürütmeyi durdurma için Elektrik Mühendisleri Odası ve Ankara Ticaret Odası'nın da davalarının bulunduğunu kaydetti.

Telekom'un yaptığı zam konusunda kamuoyunun tam olarak bilgisi olmadığını ifade eden Deniz, bu yüzden dernek olarak "Telekazık Kampanyası" başlattıklarını ve çeşitli illerdeki 15 ayrı noktada basın toplantısı düzenleyerek imza topladıklarını söyledi.

İmza kampanyasına yaklaşık 1 milyon kişinin katılımını beklediklerini ifade eden Deniz, toplanacak imzalar ile sabit telefon kullanıcısı tüketicinin yeni tarife ile gelen zamma tepkisini göstereceğini söyledi.

Telekom'un zamlı tarifesinin temelinde "tüketici mecburiyetini kötüye kullanma" olduğunu iddia eden Deniz, Türk Telekom'un milletler arası şehirler arası ve GSM aramalarında bir çok rakibi olduğunu bu yüzden söz konusu tariflerde indirime gittiğini ancak, şehir içi görüşmelerde hala bir "tekel" konumunda olduğunu kaydetti.

Bu nedenle şehir içi görüşmelerde rekabet ortamının artırılması gerektiğini vurgulayan Deniz, yapılan zamların da bir an önce geri çekilmesi gerektiğini söyledi

Telekom'un zamlı tarifesine dönük, 15 Nisan tarihinde dernek, oda, vakıf, sendika gibi toplam 40 sivil toplum kuruluşunun toplanacağını bildiren Deniz, zammın geri alınması için "sabit telefonları 1 gün kullanmama" eylemi yapacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber