Memurlar.net'in iki haberi bugünkü Sabah gazetesinde yer aldı

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
p>HABER- 1

Milli Eğitim'in jesti yüzlerce öğretmeni mağdur etti

Atama kılavuzunda öğretmenlere, "İl dışı ya da il içinden birini tercih edin" diyen Milli Eğitim Bakanlığı, il içinde yerleştirilemeyenlere bir il dışı hakkı daha verince, ilk tercihte sadece il dışını işaretleyenler isyan etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, halen öğretmen olarak çalışıp atamasını yaptırmak isteyenlerle ilgili yayınladığı klavuzda, öğretmenlerin bulundukları il içinde ya da il dışında bir yerde olmak üzere tek bir tercihte bulunabileceklerini duyurdu. Öğretmenler de bunu dikkate alarak, tek tercih yaptı. İl içindeki atamalar yapıldıktan sonra bakanlık bu kez, bir şans daha tanımak adına, ataması yapılamayanlar için bu defa il dışı tayin hakkı tanıdı. Aslında iyi niyetle yapılmış bir düzenleme olarak görülen bu yeni karar, bazı öğretmenleri mağdur etti. Konu, memurların tartışma platformu www.memurlar.net'e de taşındı. Atamalar sonucu mağdur olduğunu söyleyen öğretmenlerden N.T, şöyle yakındı: "Bakanlık tayin kılavuzunda, öğretmenlerin il içi yada il dışı tercihlerinden yalnız birini seçebileceğini söylemişti. Oysa il içi tayinler bittikten sonra da il içi isteyip de çıkmayanlar il dışı da isteyebilir şeklinde bir duyuru yayınladılar. Bu ne demek oluyor? Madem böyle bir şey yapılacaktı daha önce neden söylenmedi. Ben de tek şansım olduğunu düşünerek il dışı tayin seçeneğini tercih ettim. Ancak bu kez de benim branşımdan tayin istediğim il öğretmen almıyormuş (hiç olmasa bu illerin isimlerini il içi tayin sırasında yayınlayabilirlerdi. Biz de sadece birini tercih etmek gibi bir kumar oynamamış olurduk). Yani bu yıl bakanlığın yanlış uygulamaları sonucu bu hiç istemediğim yerde kalmış oldum. Hiç olmasa il içi tayin isteyebilirdim."

BİZ İYİNİYETLİYDİK
Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdür Yardımcısı Mehmet Bahçeci ile görüştük. Bakanlığın iyiniyetli bir yaklaşımla, il içinde bir okula yerleştirilemeyenlere il dışı hakkı verdiğini belirten Bahçeci şunları söyledi: "Biz öğretmen planlamasını iyi yapalım ve karışıklık olmasın diye önce il içi atamaları gerçekleştirdik. Aksi durumda öğretmenlerimiz her tarafa da başvurur, karışıklık yaşanırdı. Aslında mağduriyet yok. Sadece, il içi hakkı kullanmayanlar sızlanıyor. Öğretmenlerimizin yüzde 95'inden olumlu tepki var. Yani il içi tayinleri oldu, atanamayanlar da il dışında bir yere gidebilsin diye iyi niyetle bir imkan sağlandı. İl dışına gitmek isteyenlere de bir hak verdik. Bu, yönetmeliklere de uygun. 35 bin başvuru oldu 23 bin kişinin talebi yerine getirildi. Geriye kalan 12 bin kişiyi hizmet puanı tutmadığı için gönderemedik."

ESEN EVRAN


HABER-2

ÖSYM, soruları vermiyor

BİLİYORSUNUZ, geçtiğimiz ay vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi edinmesini sağlayan Bilgi Edinme Hakkı Yasası yürürlüğe girdi. Bu hakkın kullanımı konusunda bir örnek de ÖSYM'ye yapılan başvuruyla ilgili. Bu kez kamu çalışanlarından biri, 2004 mayıs ayında ÖSYM'nin Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Sınavı'nda (KPDS) sorulan soru ve cevaplarının birer örneğini istedi. ÖSYM'den şu cevap geldi: "2004 KPDS ile ilgili değerlendirme işlemleri tamamlanmamıştır. Kaldı ki merkezi olarak test usulü ile yapılan sınav sorularının sınavdan sonra yayımlanmaması, genel olarak kabul edilmiş bir ilkedir. Bunun nedeni, testler uygulandıktan sonra sorular üzerinde istatistiksel çalışmalar yapılması, soruların arşivlenmesi ve gerektiğinde bu soruların tekrar kullanılması olanağına sahip olunmasıdır. Böylelikle, çok pahalıya mal olan test sorularının tekrar kullanılmasıyla daha ekonomik olunmakta, üzerinde çalışmalar yapılan soruların kullanılmasıyla daha nitelikli testler oluşturulabilmektedir. Bu nedenle isteğinizin karşılanması mümkün değildir.

SABAH

1.6.2004

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber