Unakıtan: 'IMF'nin paketi için zam yok'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, IMF'nin 6. Gözden Geçirme çalışmaları çerçevesinde Türkiye'de 3.8 milyar YTL'lik ek tedbiri almanın kendileri açısından bir sorun olmayacağını ve bunun için zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

?IMF'nin istediği bu ek tedbir konusunda planınız nedir? Zam mı yapacaksınız?? sorusunu yanıtlayan Unakıtan, ?IMF'nin istediği 3.8 milyar YTL'lik ek tedbir için herhangi bir zam yapmayacağız. Bizim bütçe büyüklüklerimiz 205 milyar YTL'dir. Onun içerisinde 3.8 milyar YTL'lik tasarruf için geçici bir önlem almak gayet kolay? yanıtını verdi. Unakıtan, bu tür blokaj tedbirlerinin normal karşılanması gerektiğine de dikkat çekerek, şunları söyledi: ?Bu her sene yaptığımız bir konudur. Ama bu sene, bunu biraz daha abarttılar. Muhtemelen, fazla gündem bulamadılar. Ama abartmış olsalar da bu gayet normal bir durum. Bunlar bütçenin gidişatı çerçevesinde, her sene yapılan blokaj tedbirlerdir. O bakımdan bunları normal karşılayıp abartmamak lazım.?

Yılın ilk iki ayındaki sonuçlara rağmen yılsonu bütçe hedeflerinin tutacağını kaydeden Unakıtan, özelleştirme programına da değindi. Unakıtan, Galataport özelleştirmesi konusunda teknik prosedürün bir an önce tamamlanmasını arzulandığını belirterek, ?Galataport, konuya ilişkin teknik çalışmalar bitince, yine özelleştirmeye çıkarılacak? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber