Bakanın oğlu rahatsız oldu, okulun ismi değişti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin oğlu Malik Pepe'nin öğrenim gördüğü ve kısa adı 'MAL' olan Mamak Anadolu Lisesi'nin ismi Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Okulun oynadığı maçlarda rakip seyircilerin 'MAL' diyerek aşağılamalarından rahatsız olan Malik Pepe, okulun isminin değiştirilmesi için babası Bakan Pepe'den ricada bulundu.

Durumu Okul Aile Birliği ile görüşen Bakan Pepe, okulun da onayı ile durumu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e bildirdi. Bakan Hüseyin Çelik'in İl Milli Eğitim Müdürü'ne talimatı ile 14 yıldır değiştirilmesi gündemde olan Mamak Anadolu Lisesi'nin ismi, Yavuz Sultan Selim Lisesi olarak değiştirildi.

Olayla ilgili konuşan liseden bir yetkili ise, okulun isminin değiştirilmesinin 1993 yılından bu yana gündemde olduğunu ancak bugüne kadar değiştirilemediğini söyledi. Okulun isminin kısaltılmasının 'MAL' olmasından dolayı web sitesi adresi alınmasında sıkıntı yaşandığı ve özellikle maçlarda yapılan tezahüratlarla öğrencilerin rencide edildiğini bildiren yetkili, okulun isminin değiştirilmesinden dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Yetkili ayrıca, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de oğlu Malik Pepe ile çok yakından ilgilenen bir veli olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber