Hemşirelere hakaret davası AİHM'e taşındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Sağlık- Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, görevden alınan Sakarya Sağlık eski Müdürü Sedat Aydın aleyhine başlattığı hukuk mücadelesini, Türkiye'de yargı yolu bitince Avrupa insan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı. Eski Sağlık Müdürü Aydın hakkında 20 bir Euro'luk tazminat davası açan İrfan Korkmaz'ın başvurusu AiHM tarafından kabul edildi.

Son aylarda Sakarya'da görevden alınıp alınmaması tartışılan ve iki gün önce de Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından görevden alınan Sağlık Müdürü Sedat Aydın 2 yıl kadar önce Sağlık Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle birlikte toplantı yaparken, döner sermaye ek ödemelerinin değerlendirilmesiyle ilgili olarak hemsireler hakkında bazı iddialarda bulununca, Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz konuyu yargıya taşıdı.

İddiaya göre, ?Doktorlarım varken diğer şerefsizlere döner sermaye mi verecegim? diye konuşarak, doktorlar dışındaki sağlık personeline ağır hakarette bulundugu öne sürülen Sağlık Eski Müdürü Sedat Aydın'ın, ?Sokaktan üç eksik etek alır üç günde yetistiririm? şeklinde sözler de sarfettiğini iddia eden Sendika Başkanı İrfan Korkmaz, savcılığa başvurdu.

VALİ VE İDARE MAHKEMESİ REDDETTİ

Ancak Savcılık, Sağlık Müdürü'nün Kamu görevlisi olması nedeniyle dilekçeyi Valiliğe gönderdi. Dönemin Valisi Nuri Okutan da yaptırdığı soruşturmada, Sağlık Müdürü Sedat Aydın?ın doktorlar dışındaki sağlık personeli için kullandığı ifadelerin hakaret olduğunu belirledi. Ancak sendika başkanının mağdur taraf olmaması nedeniyle Sağlık Müdürü hakkında soruşturmaya izin vermedi. Sendika Başkanı da bu gelişme üzerine İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Sakarya İdare Mahkemesi de kararında, Sağlık Müdürü'nün kullandığı ifadelerin muhatabının sağlık camiası olabileceğini, bu nedenle sağlık çalışanlarının dava açması gerektiğini belirterek, itirazı reddetti.

AİHM'E 20 BİN EURO'LUK DAVA

Türkiye'de yargı yolu biten Sendika Başkanı İrfan Korkmaz, bunun üzerine konuyu AİHM'e taşıyarak, Sakarya Sağlık eski Müdürü Sedat Aydın hakkında sağlık çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin Euro'luk tazminat davası açtı. Davayla ilgili tüm evraklarını Strazburg'daki ikinci daireye gönderen İrfan Korkmaz'a, 15 Ocak 2007 tarihinde gelen cevabi yazıda başvurunun alındığı belirtildi.

Sendika Başkanı İrfan Korkmaz, Türkiye'de yarğı yolu tıkandığı için konuyu AİHM'e taşıdığını belirterek, ?Ben Sağlık çalışanlarını temsil ediyorum. Dolayısıyla da Sağlık Müdürü'nün kullandığı kelimeler beni bağlar. Bu nedenle hakkımı arıyorum. Sonuna kadar da bu davayı götüreceğim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber