MEB'den bir yer değiştirme hatası daha: Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni İ.H.L. Meslek Dersleri öğretmeni olarak atandı

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Memurlar.net sorumluları öncelikle böyle bir site açtığınız için teşekkür ederiz.

Ben .. ...'nda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni olarak çalışmaktayım. İlk atamam 2001 yılında Muş ili emrine olup görevime ...'nda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni olarak başladım. 09.05.2004 tarihinde zorunlu hizmetimi tamamladığımdan dolayı internet üzerinden İLSİS programından iller arası elektronik tayin başvuru formunu doldurdum ; bilgisayar başvuru çıktısını 11.05.2004 tarihinde okul müdürüne, 13.05.2004 tarihinde de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne onaylatarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettim.

20.05.2004 tarihinde iller arası tayin sonuçları internet üzerinden açıklandı. Şahsıma ait atama sonuç çıktısını bilgisayardan aldım. Benim başvuru formumda ve İLSİS veritabanında atama branşım Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi idi. İller arası atama sonuç çıktısında benim atama branşım İ.H.L. Meslek Dersleri olarak değiştirilmiş olarak çıktı.Atama kararnamemde atama branşım İHL. Mes. Ders, Din Kül. Ah.B olarak kayıtlıdır. Atama kararnamemde de görüldüğü gibi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni olarak atandım ve üç yıldır da Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni olarak çalışmaktayım. MEB Personel Genel Müdürlüğü web sayfasında illere göre branş bazında atanan öğretmenlerin minimum puanlarına göre iller arası atamamın yapılması gerekiyordu. Ancak atamam yapılmamıştır. Atama başvurumu yaptığım tarihten sonra İLSİS programında bilgim dışında ve atama kararnamem dikkate alınmadan branşım değiştirildiği için mağdur edildim. Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

Konuyla ilgili olarak meb.gov.tr ve personel.meb.gov.tr adresine bakabilirsiniz. Benim atamamam 2001 yılında yapılda 2002 yılındaki atamalara kadar İlahiyat Fakültesi mezunları Öğrenmen atamalarında İHL Mes. Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olarak atama esas alanı iki branş ayrılmadan birlikte yapılyordu. Ancak 2002 yılındaki atamalrda İlahiyat Fakültelerinin 1998 yılında yeniden yapılandırılması ile ortaya çıkan mezunlarının atanması ile sıkıntı ortaya çıkmaya başladı. 2002 yılındaki atamalarda Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi branşına ilsis programında 1245 kodu verilmiş, İHL Meslek Derslerine ise 1230 kodu verilmiş bu kodlara göre öğretmen atanmakta. Ancak 2002 yılından önceki atamaları tanımlayacak bir kod yok. Bakanlıktaki ilgili İLSİS sorumlularını aradığımızda bize bizim atama esas alanımızda İHL Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yazdığı için Buradaki İHL Meslek Derslerini görmekteler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisini kabul etmemekteler. Problemin çözümü 2002 tarihinden önce atananlara yeni bir kod vererek, bu 1245(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ) ve 1230 İHL Meslek Derslerini içerdiğini kabul etmektir. Ancak anladğım kadarı ile bakanlık ilsis programını tekrar düzeltmek istemiyor. Bundan dolayı biz 2002 öncesi İlahiyat Fakültesi mezunlar ımağdur edilmektedir.

Yukarıda branşım bazımda yapılan yanlışlıklar dışında bana yarıca kişisel haksızlık yapılmış. Bilgim dışında İller arası tayin başvurumu yapmış olmama rağmen ilsis kayıtlarım değiştirilmiştir. Bundan dolayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşına göre yapmış olduğum il tercihlerinden üç tanesi (Antalya, Konya ve Nevşehir) İHL branşında öğretmen istemedikleri için yanlış yapılmış tercih durumuna düşmüştür. Ancak yetkililere soruyorum: İlsis programın her öğretmenin branşına göre ve illerin öğretmen açıklarına göre il tercihleri çıkmakta idi. Başvuruma göre yapmış olduğum tercihlerden dolayı mağdur edilmiyor muyum.

Sözü çok uzattım galiba derdi çok olanların söyleyecek sözleri çok olurmuş.

Bu konuda neler yapabilirim. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber