Topuz tutuklandı, ABD vize işlemlerini askıya aldı

ABD Büyükelçiliği, "Türkiye'den başvurular süresiz durduruldu" açıklamasında bulundu. Söz konusu karar ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un FETÖ'den tutuklanması sonrası geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2017 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Topuz tutuklandı, ABD vize işlemlerini askıya aldı

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN AYPILAN AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğince yapılan yazılı açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçilik ve konsolosluklara gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla şimdiden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığı kaydedildi.


KURYE METİN TOPUZ TUTUKLANINCA...

Geçen hafta yapılan operasyonda İstanbul'da ABD başkonsolosluğunda görevi bir memur, FETÖ örgütüyle ilişkisi dolaysıyla tutuklanmıştı. Basına yansıyan haberlerde, tutuklanan konsolos memurunun FETÖ'cü eski polis amiri Yakup Saygılı, eski FETÖ savcısı Zekeriya Öz başta olmak üzere çok sayıda FETÖ üst düzey yöneticileriyle görüşmeleri ortaya çıkmıştı.

ABD İstanbul Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz, hakimlik sorgusunda ise görüşme talimatlarını Müdürü Jason Sandowall verdiğini açıklamıştı. İlgili haber için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber