Çocuğunun 3 yıl önceki doğum masrafı için icraya verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAPAZARI'nda inşaatlarda çalışan Feridun Kan, 2004 yılında dünyaya gelen 5'inci çocuğunu hastaneden çıkarmak için imzaladığı 600 YTL'lik senet nedeniyle icraya verildi. Sosyal güvencesi olmadığı için doğumevinde senet imzaladığını belirten baba, 3 yıl sonra başlatılan icra takibiyle şoke oldu.

Adapazarı'nda yaşayan Şeref ve Feridun Kan çiftinin 2004 yılında Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde Furkan adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Kan ailesinin 5'inci çocuğu olarak dünyaya gelen Furkan'nın doğum masrafı 600 YTL tutunca, sosyal güvencesi olmayan baba Feridun Kan, hastaneye 600 YTL'lik senet imzalayarak eşini ve bebeklerini alıp evine götürdü. Ancak, inşaatlarda çalışarak evini ancak geçindirebilen baba Kan, senet borcunu ödeyemedi.

Aradan geçen 3 yılın ardından Adapazarı 2'nci İcra Müdürlüğü'nden gelen ödeme emriyle şok olan baba Feridun Kan, ?Param olsa 3 yaşındaki oğlumu zaten borçlu büyütmem. Doğumevi beni icraya verdi. Ama ben bu parayı ödeyemem. Amele pazarında iş bulunca çalışabiliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım? dedi. 17 Ağustos depremi sonrasında kayınpederinin evine taşındığını ve halen orada yaşam mücadelesi verdiğini belirten baba Kan, ?İcra takibiyle beraber benden mal beyanında bulunmam istendi. Malım mülküm yok? diye konuştu.

Oğlunu dünyalara değişmeyeceğini vurgulayan baba Kan, ?Amele pazarında iş bulursak çalışıyoruz. Evde ailem bazen kuru ekmek yiyor. Hal böyle iken 600 YTL olan icra ve yasal faizleriyle katlanan borcu nasıl öderim. Başbakan, parası olmayan hastanelerde rehin kalmayacak demişti. Yetkililerden yardım bekliyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber