Ad ve soyadı benzerliği hayatını kararttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Belediyesi Makine İkmal Bölümünde alım memuru olarak çalışan Fikret (Yılmaz) Turan, adı ve soyadı kendisiyle aynı olan bir kişinin yaptıkları nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adı ve soyadı kendisiyle aynı olan ve tanıdığı Yılmaz Turan'ın, "isim benzerliği nedeniyle telefon faturalarının ödenmesinde sorun yaşadığını" belirterek, kendisinden dilekçe yazmasını istediğini ve kimlik fotokopisinin gerekli olduğunu söylediğini ifade etti.

Kendisinin de dilekçe yazarak, ehliyet fotokopisini Yılmaz Turan'a verdiğini bildiren Turan, şöyle konuştu:

"Bu olaydan 3 yıl sonra babam resmi bir işlem için gittiği Bağpınar Jandarma Karakolu'nda benim arandığımı öğrenmiş. Daha sonra yaptığım araştırmalarda adaşım olan Yılmaz Turan'ın bir çok sabıkasının olduğunu ve arandığını öğrendim.

Bu kişi ehliyet fotokopime kendi fotoğrafını yapıştırmış, adıma sahte kimlik çıkarmış ve benim kimlik bilgilerimle sahte bir eczacılık fakültesi diploması hazırlamış. Böylece bir çok firma ve kişiyi dolandırdırmış." Turan, olanları öğrendikten sonra mahkemeye başvurarak adını Fikret olarak değiştirdiğini, ancak hala mağduriyet yaşadığını bildirdi.

Yılmaz Turan'ın İstanbul'da birini silahla yaralamaktan iki yıl mahkumiyeti bulunduğunu, bu kişinin kimlik fotokopisin de kendi bilgileri olduğu için kendisi için tutuklama kararı geldiğini dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Ben de durumu açıklığa kavuşturmak için Kadıköy 4. Asliye Ceza Mahkemesinde karar düzeltme davası açtım. Bu dava aleyhime sonuçlanırsa maalesef iki yıl hapis yatacağım. 2000 yılında sınavı kazanarak Şanlıurfa SSK Müdürlüğüne atamam yapıldı, ancak güvenlik soruşturmasında sabıkalı göründüğüm için işe alınmıyorum. İleride çocuklarımın da mağdur olmaması için bir an önce yanlışlıkların düzeltilmesini istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber