Yeni kurulacak Gelir İdaresine yapılacak atamada Sezer by-pass ediliyor

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanarak geçen cuma Başbakanlığa gönderilen Gelir İdaresi Kanunu taslağında, Gelirler Genel Müdür vekili Osman Arıoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i by-pass ederek, yeni idarede başkan olmasını sağlayacak bir madde yer alıyor.

Taslağın sonuna konulan bir geçici maddeyle, şu anda genel müdürlüğe vekalet eden Arıoğlu'nun, yasa yürürlüğe girer girmez otomatik olarak Gelir İdaresi Başkanı olması öngörülüyor. Düzenleme bu haliyle yasalaşırsa, herhangi bir kararname trafiğine ve Sezer'in onay prosedürüne gerek kalmayacak.

?Kişiye özel' nitelik taşıyan bu maddenin özünde, Arıoğlu'nun genel müdürlüğe asaleten atanmasına ilişkin kararnameyi, iki yıl önce Cumhurbaşkanı Sezer'in geri çevirmiş olması yatıyor. Sezer, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın gönderdiği kararnameyi uygun bulmayarak geri göndermişti. Maliye'deki kadrosu genel müdür yardımcısı olan Arıoğlu da asaleten ataması yapılmadığı için iki yıldır bu göreve vekalet ediyor. Maliye çevrelerinde tepkiye yol açan ve ?Osman Arıoğlu maddesi' olarak anılmaya başlanan, taslaktaki Geçiçi 2. madde şöyle:

?Bu kanun ile yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle kadro ve görev ünvanı değişmeyenlerden bu Kanunda öngörülen şartları taşıyanlar, yeni kadrolarına, halen Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı kadrosunda bulunanlardan, bu kadroda en fazla hizmet yılı olan personel sırasıyla Başkanlığa ve Başkan Yardımcılıklarına hiç bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber