Banka şubesinden akılalmaz hırsızlık! Polis, sorguya bankacılardan başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi kampusundaki banka şubesine havalandırma penceresinden giren hırsızlar, şifreli olan kasa odasındaki alarmı etkisiz hale getirip 45 bin YTL'yi çaldı. Kasada da herhangi bir zorlama izine rastlamayan polis ekipleri, soruşturmaya şube çalışanlarından başladı.

Olay, bugün saat 08.00 sıralarında İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Kampusu'nda bulunan Garanti Bankası şubesine gelen personelin pencereyi açık bulmasıyla ortaya çıktı. Şube çalışanlarının ihbarı üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, araştırma başlattı. Şubenin yan duvarında bulunan havalandırma penceresinin tel sinekliğini bıçakla kestikleri belirlenen hırsızların daha sonra, pencereyi açıp içeri girdikleri anlaşıldı.

KASAYI AÇMAKTA ZORLANMAMIŞLAR

Pencereden koridora inen hırsızlar, daha sonra şifreli olan alarmı etkisiz hale getirerek girdikleri odadaki kasayı açarak içindeki 45 bin YTL'yi aldıkları tespit edildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleriyle, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda, hırsız ya da hırsızların girdikleri odanın kapısında ve kasada hiçbir zorlama izine raslanmadı.

Olayla ilgili soruşturmayı gizlilik içinde sürdüren ekipler, işe ilk olarak şüphelendikleri şube çalışanlarını araştırmaya başladı. Banka şubesini ve kullanılan şifreleri iyi bilen birilerinin hırsızlığı gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, şube çalışanlarının bilgisine başvurdu. Elde edilecek bilgiler doğrultusunda çalışmaların yörlendirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber