Zabıt Katibi 'Bylock' kullandığını itiraf etti, 6 yıl 3 ay hapis verildi

Adana'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan yargılanan eski zabıt katibine 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt Katibi 'Bylock' kullandığını itiraf etti, 6 yıl 3 ay hapis verildi

- Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan eski zabıt katibi 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya sanık Zehra Yıldız ve avukatı katıldı.

Yıldız, savunmasında, manevi kişiliğinden dolayı örgüt mensuplarının zaafını kullandığını ileri sürdü.

Sohbetlere davet edildiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"H.T. isimli kapalı bir bayan beni 'kandillerde dini günlerde sohbet ediyoruz bizimle birlikte gel' diyerek sohbete çağırdı. Ben de bir kandil gecesi evine gittim. Burada S.T, A.G.U, G.N, S.Y.A. vardı. 2014 yılında nişanlandım ve nişanlım beni uyardı. 'Bunlar mason, terör örgütünün başının Amerika'da olması senin aklına hiç soru işareti getirmiyor mu?' dedi. Yakınlarımın telkini ile bu yapıdan ayrıldım. 2014 yılının sonlarında yine Süheyla, Ayşegül isimli kişilerle yine toplandık oraya Nergiz isimli bir bayan geldi ve dini sohbetler verdi. Bu kişi beni etkiledi. Nergiz benim telefonuma ByLock uygulamasını yükledi. Sonrasında bu programı gereksiz gördüm ve sildim. Darbe sonrası savcılığa gidip etkin pişmanlıkta bulunmak istediğimi bizzat kendim söyledim. Devletimden saklayacak bir bilgim yoktur. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyor, beraatimi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanık Yıldız'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber