Trabzon'da 'ByLock' kullanan eski öğretmen hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da 'ByLock' kullanan eski öğretmen hakim karşısında

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nuri Okumuş ile avukatı ve yakınları katıldı.

Okumuş, beyanında, FETÖ/PDY'yi geçmişte terör örgütü olarak algılamadığını belirterek, "Bu örgüte aldandım. Topyekun bu günaha ben nasıl iştirak edebilirim? Geçmiş yaşantıma asla yakıştıramıyorum." dedi.

Asla terör örgütü olduğuna dair bir şüphe duymadığını savunan Okumuş, ByLock programıyla ilgili olarak 2015 yılı içinde Akçaabat'ta öğretmenlik yapan Alaattin Pisan'ın, kendisine dini paylaşımların yapıldığı bir programdan bahsettiğini söyledi.

Programı indirdikten sonra birkaç dua ve dini hikayeden oluşan mesaj geldiğini aktaran Okumuş, programı örgüte ait olduğu bilinciyle kullanmadığını ileri sürdü.

Okumuş, "Dini duygular istismar edilerek ve dini amaç taşıdığını zanntettiğim o dönem cemaat denilen ve elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ/PDY'nin gerçek yüzünü 15 Temmuz günü anladım. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yapıyla ilgili 'tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' dediğinde soru işaretleri başlamıştı, 15 Temmuz'da gerçeği görebildim. 15 Temmuz sonrası korktum, avukatlar bile davalara yaklaşamıyordu, kendi aileme bile gerçeği anlatamadım." diye konuştu.

Tahliyesini talep Okumuş'a, cezaevi şartlarının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Mahkemeye çıkıp gelenlerle görüşüyorlar. Koğuşta kalanların hepsi FETÖ'den yargılanıyor. Yargılandığımız suçla ilgili derinlemesine konuşma yapılmıyor. Genelde rutin savunma hazırlıyorlar. Bazılarına aileleri savunma metinleri gönderiyor. Bazıları da yargılaması başlayıp mahkemeye gidenlerden tutanak örnekleri alarak hazırlık yapıyor. Koğuştaki birçok tutuklunun Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı ve daha önce cemaat denilen FETÖ örgütünün gerçekliğinden tereddütü yok."

Okumuş, 2014 yılı öncesinde bazı öğretmenlerle kendi evlerinde sohbet programları düzenlediklerini belirterek, bu toplantılarda Kur'an-ı Kerim, risale ve nadiren de Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğunu kaydetti.

Cumhuriyet savcısı ve sanık avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti, sanığın yurt dışı yasağı getirilerek tahliyesine karar verdi.

Seyit Ahmet Eksik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber