Akıncı Üssü davasına 486 sanığın katılımıyla devam edildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akıncı Üssü davasına 486 sanığın katılımıyla devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda yapılan duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Duruşmada, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında darbe girişimi döneminde Akıncı Üssü'nde uçak mühimmat teknisyeni olarak görev yapan eski astsubay Mehmet Tülüce savunmasını verdi.

Akıncı Üssü'nde kalkan uçaklara mühimmat yükleme işlemini yapan sanık teknisyen Tülüce, o geceki faaliyetleri terörle mücadele harekatı (TMH) kapsamında gerçekleştirdiğini, darbe girişiminden haberdar olmadığını iddia etti. Tülüce, birinci sicil amirinin emriyle mesai sonrası üstte kaldığını, TMH görevi yapılacağı emrini veren bu komutanın halen görevde olduğunu söyledi.

Sanık Tülüce, olayın TMH olmadığını öğrendikten sonra uçakları yükleme faaliyetine karışmadıklarını, bir daha mühimmat yüklemesi yapmamak için diğer personele de saklanmalarını söylediğini iddia etti. Tülüce, kendisinden de uçaklara bomba yüklenmesini istememeleri için darbe girişimini öğrendiği andan itibaren saklandığını anlattı.

Hain FETÖ/PDY ile bir bağının bulunmadığnı, yıllarca terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini savunan Mahmut Tülüce, tahliyesine ve beraatına karar verilmesini istedi.

- Sorular

Çapraz sorgusunda darbe girişiminden ne zaman haberdar olduğu sorulan sanık Tülüce, saat 23.00 civarında darbe girişimi olduğunu anladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını duyduktan sonra da emin olduklarını söyledi.

Ardından bakım komutanına konuyu sorduklarını, saat 00.30-01.00 arası komutanın toplantı yaparak, "Ne olduğunu bilmiyorum, bundan sonra artık mühimmat yüklemeyin" dediğini belirten Mahmut Tülüce, bu andan itibaren yükleme yapmadıklarını savundu.

AK Parti avukatı Muammer Cemaloğlu'nun, "Sizden sonra yer hizmetlerini sağlayan kimlerdi? Siz bu uçakları kaldırmamaya çalıştık diyorsunuz, o zaman 00.30'dan sonra uçaklar nasıl kalktı?" sorusuna Tülüce, "Uzman tahsisçiler, makinistler, mühimmatçılar vardı yanımızda. Uçakların kalkamaması için çalıştık. Yakıt istediler, mühimmat istediler, yüklemedik. Sonra sığınağa gittik. Bizden sonra uçakların nasıl kalktığını bilmiyorum." yanıtını verdi.

Darbecilere yiyecek sağlamakla suçlanan Akıncı Üssü kantin sorumlusu astsubay Mustafa Özbek de savunmasında hakkındaki iddiaları reddetti. Darbe girişimi günü mesai bitiminde Göksu Parkı'nda olduğunu, ardından evine gittiğini, evinden çıkmadığını, o süreçte kız arkadaşının da sürekli yanında bulunduğunu iddia eden Özbek, bu yöndeki apartman kamera kayıtları ile HTS kayıtlarını mahkemeye sundu.

Darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'ne hiç gitmediğini, bir gün önce amirlerinin emriyle donmuş gıda ve bir nevresim takımı aldırıldığını söyleyen Özbek, bunun rutin işi olduğunu, bu nedenle hiçbir şeyden şüphelenmediğini ileri sürdü.

Duruşmaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber