Güzel Sanatlar Genel Müdürü'ne taciz iddiası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Berhan Şimşek, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bilge Tokel'in bir çalışanını taciz ettiğiyle ilgili kanıtları Atilla Koç'a ilettiğini söyledi ve görevden almasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel'e yöneltilen taciz suçlamalarıyla çalkalanıyor. Teftiş Kurulu, isimsiz bir ihbar mektubu ve telefon dökümlerini inceleyip soruşturmayı sürdürürken, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de konuyu Meclis gündemine getirdi. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nde çalıştığını belirten bir kadın, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na isimsiz bir ihbar mektubu gönderdi. Genel Müdür Tokel'in memur ve sanatçılarla yüz yüze görüşmelerinde ve cep telefonu ile gönderdiği mesajlarda tacizde bulunduğu ve ahlak dışı davranışlar sergilediği iddia edilen mektupta, "Ben ve birkaç bayan arkadaşım Bilge Tokel'in makamına gittiğimizde ahlak dışı samimiyette bulunmaya yeltendiğine şahit olduk" denildi. Tokel'in tayin ve kadro gibi işler için gelen kadınlara gereğinden fazla yakın davranıp, aldığı tepkiye göre işleri yürüttüğü öne sürüldü ve iki kadın sanatçı ve bir memura gece yarısından sonra çektiği öne sürülen mesajlardan da örnekler verildi. Kendisi ile beraber olması karşılığında işinin olacağını belirttiği iddia edilen mesajların Kurul tarafından incelenmesi istendi.

'ÇİRKİN SANATLAR MI?'

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile 2 ay önce İstanbul'da görüştüklerini ve kendisine de ulaşan iddiaları anlattığını söyledi. "Bir bürokratıyla ilgili ifade edemeyeceğim biçimde suiistimaller ve anlatılamayacak kadar çirkinlikleri kendisiyle konuştum" diyen Şimşek, taciz iddialarıyla ilgili bir CD kaydını bakana dinlettiğini açıkladı. Şimşek, CD'nin içeriğinde ne olduğunu söylemedi. Bakan Koç'a, "Bu müdürü almazsanız, sizi müdahil olarak kabul ederim" dediğini aktaran Şimşek, Tokel'in daha önce AKP'den milletvekili adayı olduğunu hatırlattı. Şimşek, Koç'un "gereğini yapma" sözü verdiğini de belirtti. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Şimşek, Bakan Koç bürokratı görevden almadığı için Meclis'te konuşma yapmak zorunda kaldığını vurguladı ve "Güzel Sanatlar mı Çirkin Sanatlar mı bilmiyorum. Bir yanlışa işaret ettim. Toplumun değerlerini korumak zorundayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber