İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Belediye ve Alo beyaz masa hizmetleri nasıl daha etkin olur?

Belediye hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için kamuoyu denetimi olması gerekiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Ekim 2017 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye ve Alo beyaz masa hizmetleri nasıl daha etkin olur?

memurlar.net haber

HER BELEDİYE TALEP ALIYOR

Neredeyse tüm belediyelerin vatandaşların taleplerini dinlemek için oluşturdukları mekanizmalar yer alıyor.

Örneğin Ankara Büyükşehir Belediyesi Alo 153 telefon hattı üzerinden hem de internet sayfası üzerinden online başvuru/talep/istek almaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise telefon ve faks ile başvuru almakta, online başvuru almamaktadır.

İstanbul Büyükşehir belediyesi ise biraz da profesyonel bir yapıya sahip görünmektedir. Belediyenin çağrı merkezinde 700 kişinin çalıştığı belirtilmekte ve hem telefon hem de internet üzerinde başvuru/talep/istek/şikayet almaktadır.

ANCAK TALEPLERİN NE OLDUĞU, KAÇ GÜNDE ÇÖZÜMLENDİĞİ, VATANDAŞIN ÇÖZÜMDEN MEMNUN OLUP OLMADIĞI BİLİNEMİYOR

Ancak neredeyse hiçbir belediye kendini kamuoyu denetimine tabi tutmamaktadır. Kamuoyu denetimi için ise talep ve şikayetlerin, belirli kategoriler altında yayımlanması gerekmektedir.

Eğer belediyelere gelen talep ve şikayetler internet sitesi üzerinden online yayımlanırsa, daha önce hangi şikayetlerin yapılmış olduğu, çözümlenip çözümlenmediği, çözümlendi ise kaç günde çözümlendiği, şikayeti yapan vatandaşın çözümden memnun olup olmadığı görülebilecektir.

Ancak hali hazırdaki sistemlerde bunun denetimini yapmak mümkün değildir. Yaptığınız şikayetle ilgili ne gibi işlemler yapıldığı görülmemektedir. Bazen sadece yoldaki bir çukurun kapatılmasına yönelik bir talebin işleme alınması dahi 15 günü bulabilmektedir. Bu bağlamda Ankara yaşanan bir olay günlerdir çözülmediği için TBMM'ye bile taşınmıştır. Tıklayınız.

SİSTEMİ MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURMALIDIR

Bu sistemi belediyelerin kurması mümkün değildir. Zira belediyeler kendilerini denetime tabi tutmak istemeyecektir.

Bu bağlamda böyle bir sistemi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün tüm belediyeleri kapsayan bir internet sitesi projesi olarak kurması, bunun mobil uygulamalarını yaparak öncülük etmesi gerekmektedir.

20/06/2017 tarih ve 2017/261 sayılı Kararname ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne atanan Ekrem CANALP sadece böyle bir sistemin kurulmasını, Genel müdürlüğü döneminde yapabilirse veya yaptırabilirse, hep hayırla yadedilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber