Sezer'den iki yasaya onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Sezer Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren iki yasayı onayladı ve yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi

Sezer'in onayladığı 5612 sayılı TSK'nde İlk Nasıp İstihkakına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, yürürlüğe girdiği tarih itibariyle görevde olup tabanca ve mermi almamış olan uzman jandarmalar ile uzman jandarmalıktan astsubaylığa geçenlere tabanca ve mermi verilmesini düzenliyor. 5613 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununda yapılan değişiklikle de, yedek subaylardan hastalananların, muvazzaf subay emsalleri gibi sıhhi izin süresine tabi tutulmasına olanak tanındı.

Kanun No. 5613 Kabul Tarihi : 27/3/2007

MADDE 1 ? 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askerî Memurlar Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"h) Yedek subaylardan hastalananlar, muvazzaf subay emsalleri gibi sıhhî izin süresine tabi tutulurlar. Sıhhî izin süresi içindeyken muvazzaf askerlik hizmet süresini tamamlayanlar terhis edilirler. Ancak sıhhî izin süresi içinde veya sonunda "Faal Hizmet Yapabilir" raporu alanlar, emsalleri terhis edilse dahi altı ay hizmet süresini tamamlamadıkça terhis edilmezler."

MADDE 2 ? Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber