Okulu aşan internet kafede

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Şiddeti Araştırma Komisyonu, denetimleri sırasında okula gitmeyip internet kafeleri dolduran öğrencileri görünce şaşkına döndü. Vekillerden biri rahatsızlanıp hastaneye kaldırılınca, şiddetin okullarla sınırlı olmadığı daha iyi anlaşıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Şiddeti Araştırma Komisyonu, gençler arasında artan şiddet olaylarının boyutunu öğrenmek için Ankara, Tunceli, Trabzon, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Mersin, Konya Gaziantep, Kayseri'de incelemelerde bulundu. Komisyon üyeleri 27-30 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yaptıkları incelemelerde ise, şiddet olaylarının neredeyse herkesi etkilediği sonucuna ulaştı.

İNTERNET KAFELER ÖĞRENCİ KAYNIYOR

Komisyon üyeleri uğradıkları internet kafelerde de gördükleri tablo karşısında çok şaşırdı. Uğradıkları çoğu internet kafedeki denetimsizlik komisyon üyelerinin dikkatinden kaçmadı. Komisyon üyeleri tesadüfen uğradıkları bir internet kafede işletmenin hiçbir yetkilisini bulamadı ve içerideki 25-30 kadar müşterinin hepsinin de ilköğretim öğrencisi olduğunu tespit etti. Üzerlerinde okul üniformaları bulunan öğrencilerin, okulu astıkları belirtildi. Öğrencilerin burada cinsel içerikli ve yasaklı sitelere girdiğini tespit eden milletvekilleri, yaptıkları incelemede internet kafenin açma ve işletme ruhsatı bulunmadığı, ancak kafenin süredir faaliyet gösterdiğini de tespit etti.

İNTERNET KAFEDE UYUŞTURUCU SATIŞI

Komisyon üyeleri uğradıkları bir başka internet kafede ise, bir öğrenci velisinin feryadı ile karşılaştı. Bir bayan öğrenci velisi işi gereği sık sık internet kafelere uğradığını ve internet kafelerde birçok kez uyuşturucu satışı yapılmasına da şahit olduğunu belirterek, 'Ben gördüm. Olayı polise ve yetkililere bildirdim. Ama sonra yine burada aynı şeyin yapıldığını gördüm' dedi. Komisyon üyeleri, devlet görevlilerinin şiddetin önlenmesi konusunda yeterli duyarlı davranmadıklarını da belirterek, özellikle İstanbul'da artan şiddet olaylarından sonra herkeste bunu kanıksama havası yaşandığını söylediler. Görüştükleri her yetkilinin kendi üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade ettiğini belirten komisyon üyeleri, bir çok yetkilinin de olanları adeta normal gördüğünü ifade ettiler.

Hastanedeki doktor da şiddet mağduru

Artan şiddet olaylarından herkesin etkilendiği gerçeği AK Parti Siirt Millitvekili Öner Ergenç'in rahatsızlanmasıyla daha net ortaya çıktı. Tansiyonu düşen Ergenç'in götürüldüğü hastanenenin başhekimi, sokakta kendisine şiddet uygulandığını hatırlatarak, kolundan bıçaklandığını ve neredeyse kolunu kaybedeceğini anlatınca, rastgele uğradıkları ilk hastanede böyle bir tabloyla karşılaşan komisyon üyeleri şok geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber