İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık'ta FETÖ'nün yerine Menzil mi geldi?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 'FETÖ gitti, yerine Menzil geldi' iddialarını nasıl değerlendirirsiniz? sorusu üzerine; Bakanlığımız, devletin kuralları içinde, Anayasa'nın kuralları içinde kanunlarla yönetiliyor. Onun dışında özel olarak 'Şu mu var, bu mu vardır?' yok. Devlet kuralları içinde yürüyor, dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2017 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık'ta FETÖ'nün yerine Menzil mi geldi?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kahvaltılı toplantıda, basın mensuplarının sorularını cevapladı

"Sağlık Bakanlığında FETÖ ile mücadele konusunda son durum nedir? 'FETÖ gitti, yerine Menzil geldi' iddialarını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Demircan, şunları söyledi:

"FETÖ olayı, Türkiye'nin çok önem verdiği bir olayı. Hiç bunun tartışılacak bir tarafı yok. Türkiye, çok büyük bir tehlikeyi atlattı. Milletimiz, lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın da öncülüğünde uçurumun kenarından ülkeyi aldı. Böyle yapılarla mücadele etmek, Türkiye'nin birinci öncelikli görevidir. Zaten OHAL'in de gerekçesi budur. Türkiye, bu darbe girişimi sürecini en etkili şekilde atlatmalı. Bütün kurumlarda ne yapılıyorsa Sağlık Bakanlığında da o yapılıyor. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

İkinci olarak 'O cemaat gitti, bu cemaat geldi' şeklinde bir değerlendirme... Bunu bu şekilde değil, şöyle düşünün. Devlette kurumlar hangi esaslar üzerine tesis edilir? Hepimizin görevi, Anayasa'ya, millete, devlete bağlılıktır. Bunun dışında hiçbir adres bizim için bağlılık adresi olmaz, olmamalıdır. Bundan sonra görevi alan liyakat, ehliyet çizgisinde görev alır. Buraya aidiyet, kimsede ön şart olarak, kimsenin bunu düşümeye hakkı yoktur. Sağlık Bakanlığında da bütün işler, bu esas üzerinden yürür. Bunun dışında hiçbir şeye izin verilmez. Bakanlığımız, devletin kuralları içinde, Anayasa'nın kuralları içinde kanunlarla yönetiliyor. Onun dışında özel olarak 'Şu mu var, bu mu vardır?' yok. Devlet kuralları içinde yürüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber