Kaçak akaryakıt denetimi için 3 üniversiteye 6 milyon YTL kaynak

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), kaçak ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıtın tespit edilmesini sağlayacak test ve analiz laboratuvarları kurulması için Ege, İnönü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ile işbirliği yaptı. EPDK Başkanı Yusuf Günay, her bir üniversiteye yaklaşık 2 milyon YTL olmak üzere, toplam 6 milyon YTL kaynak aktaracaklarını belirterek "Üniversitelerimiz bu kaynaklar aktarıldıktan en geç 18 ay içinde, laboratuvarlar için gerekli tüm cihaz ve ekipmanları temin ederek Türk Akreditasyon Kurumu'na gerekli akreditasyonu yaptıracak" dedi.

Yeterli laboratuvar yok

Konuya ilişkin protokolün dün Ankara'da yapılan imza töreninde konuşan Günay, denetimler sırasında alınan numunelerin çok sağlıklı şekilde analiz edilmesi gerektiğini kaydederek bunun ilgili kuruluşlar tarafından akredite edilmiş sabit ve gezici laboratuvarlar aracılığı ile yapıldığını söyledi.

Denetimler esnasında alınan akaryakıt numunelerinin akredite laboratuvarlara ulaştırılması sırasında bazı sıkıntılar yaşanabildiğine dikkati çeken Günay, analiz sonuçlarının gecikebildiğini bildirdi. Faaliyetlerinin yürütülmesi için gereken teknik ve idari personelle, laboratuvar ve ofis mekânlarının üniversiteler tarafından temin edileceğine işaret eden Günay, bu laboratuvarlarda en az 10 yıl boyunca petrol piyasası denetimleri için gereken test ve analizlerin yapılacağını kaydetti. Günay, numunenin özellikleri değişime uğramadan, teslim alma tarihinden itibaren en geç 10 iş günü içerisinde sonuçlandırılacağını belirterek sonuçların 3 aylık periyotlar halinde EPDK'ya rapor halinde sunulacağını ifade etti. Günay, bu laboratuvarların ulusal marker denetimlerinin çok önemli bir ayağını oluşturacağını da vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber