Öğretmene sopalı saldırıya protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir öğretmenin 3 öğrenci tarafından sopayla darp edilmesi, öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı.

Atatürk İş Merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yapan çok sayıda öğretmen, 30 Mart Cuma günü Vezirköprü Lisesi Felsefe Öğretmeni Harun K.'nın(28) derse girdiği sırada 3 öğrenci tarafından darp edilmesini kınadı. Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Rumi Pekmez tarafından yapılan açıklamada, "Hafta içinde ilçemiz okullarında Vezirköprü Lisesi'nde bir öğretmene öğrencileri tarafından yapılan sopalı saldırı sonucunda öğretmen arkadaşımız ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Özellikle son yıllarda okullarda yaşanan şiddet olaylarında ciddi artışlar meydana geldiğine dikkat çeken Pekmez, "Gün geçtikçe artan şiddet olayları, Türkiye'de eğitim sisteminin çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Eğitim çalışanları olarak tüm öğrencilerimize aynı mesafede yaklaşmaya çalışsak ve onların sorunlarını paylaşmaya çalışsak da, anne ve babalar lütfen çocuklarını tanımaya, arkadaş çevresini öğrenmeye çalışsın" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğretmenler alkışlarla saldırıyı protesto ederek dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber