FSM Köprüsü'nün kapatılması davası yarına ertelendi

- Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FSM Köprüsü'nün kapatılması davası yarına ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin 15'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması sona erdi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, tutuklu sanık eski uzman onbaşı Oğuz Aktürk savunmasını tamamladı.

Aktürk, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinden tanklara mühimmat yüklendiğini belirterek, "Ben, tank şoförüyüm. O gün ise tank komutanımız Azim Alan'dı. Ona nereye gideceğimizi sordum, bilmediğini söyledi. Yolda ilerlerken önümüzdeki tankın bir araca çarptığını ve içindekilerin yaralandığını öğrendik. Yardım etmek maksadıyla hızımı kestim. Komutanımıza 'Yardım edelim' dedim. Kaza geçiren araçtaki vatandaşa yardım edeceğimizi düşünüyordum. Tank komutanın emriyle yolumuza devam ettik." ifadelerini kullandı.

Burada araya giren mahkeme başkanı Mustafa Çakar, "Kullandığınız tank bir aracı eziyor, çiğniyor. Bir anormalliğin olduğunu düşünmedin mi?" şeklindeki sorusuna, "Kışladan çıkmadan tatbikat var deniliyordu. Sonra terör saldırısına müdahale edilecek dendi. Önümüzdeki tankın bariyeri ezerek karşı şeride geçmesini ise olayın ciddi olduğunu ve acil müdahale edilmesi yönünde yorumladım. Kaza olayını öğrenince de inisiyatif alarak komutanıma 'Yardım edelim' dedim." şeklinde yanız verdi.

Darbe gecesi babasının kendisini aradığını anlatan Aktürk, şöyle devam etti:

"Terör sebebiyle köprüye getirildik. Nereye gideceğimizi ise kışladan çıktıktan çok daha sonra öğrendim. Olay gecesi babam beni aradı. FSM'ye geldiğimizi söyledim. Babam, 'Oğlum televizyonda askerin her yerde güvenlik önlemi aldı. Farklı yerleri de emniyete alıyor. Darbe var deniliyor' dedi. Halk gelince de içinde bulunduğumuz durumun darbe olduğunu anladım. Mustafa Ceyhan'ın yönlendirmesiyle de tankı geri geri çekmeye başladık. Benim silahım yoktu, silah da kullanmadım. Bu başımızdaki komutanlar ise o sırada halkla tartışıyorlardı."

Aktürk, görevine yeni başladığını, darbe girişimi niyetiyle hareket etmediğini ileri sürerek, "İçimizdeki bu teröristlerce kandırıldım. Bizi bir cehennemin içine attılar. Biz devletimize, milletimize karşı değiliz. O şerefsizlerden değilizi deyince, halk bize bir şey yapmadı." dedi.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber