İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Personeli tacizle suçlanıyor: Müdürün istifası istendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bilge Tokel'in kadın personele tacizde bulunduğu iddiaları Kültür Bakanlığı'nı karıştırdı. Bakan Koç derhal harekete geçilmesini istedi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bilge Tokel'den kendi sesinden taciz sözleri olan ses kaydı nedeniyle istifasını istedi. CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de, kendisine ulaşan kadın personel tarafından kaydedilen taciz diyaloglarını Koç'a 16 Şubat'ta dinlettiğini, bakandan bu bürokratını hemen açığa almasını beklediğini bildirdi.

Şimşek, Tokel'in kadın memur ve sanatçılara yönelik taciz içerikli konuşmalarda bulunduğu iddia edilen ses kaydını Koç'a dinlettirdi. Koç da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu'na Şimşek'in kendisine sunduğu CD kaydından bir örnek vererek, gerekli yasal sürecin başlatılmasını sağladı. Ancak Tokel hakkındaki soruşturma henüz tamamlanmadı. Şimşek, Genel Müdür hakkında işlem yapılmayınca konuyu 28 Mart'ta TBMM Genel Kurulu'na taşıyarak Koç'a şöyle seslendi:

"Bir bürokratıyla ilgili olarak kendisi ile İstanbul'da konuştum, bir CD dinlettim. 'Bu görevliyi alın. Almazsanız, sizi müdahil olarak kabul ederim' dedim. Eğer gerektiği zaman görevden almazsa, basın toplantısıyla ifşa edeceğim. Bu kişi, AKP milletvekili adayı olan bir zattır."

Şimşek'in "Milletvekili adayı idi" sözleri AKP kulislerini karıştırdı. Bu durumdan rahatsız olan Koç, Müsteşar Mustafa İsen'e talimat vererek, Tokel hakkında derhal harekete geçilmesini istedi. İsen, Tokel'i makamına çağırarak, istifa etmesi yönündeki bakan görüşünü iletti. Tokel'in, kadın personel tarafından "yanlış anlaşıldığı" yönünde bir savunma yaptığı öğrenildi.

Bu arada 9 kadın sanatçının daha Şimşek'e telefon ederek tacize uğradıklarını söylediği öğrenildi. Tokel'in "ortada derin bir komplo olduğu ve buna kurban edilmeye çalışıldığını" savunarak tacizi reddettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber