AKP'li başkana mal beyanı tutuklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ISPARTA'nın Yenişarbademli İlçesi AKP İlçe Başkanı Osman Başer, başkanlığını yürüttüğü Sulama Birliği Kooperatifi'nin TEDAŞ'a olan 506 bin YTL'lik borcu nedeniyle mal beyanında bulunamayınca, tutuklanarak cezaevine konuldu. Başer'in, köylüden tahsil ettiği enerji bedelini TEDAŞ'a ödemediği iddia edildi.

Yenişarbademli AKP İlçe Başkanı ve Yenişar Bademli Sulama Birliği Kooperatifi'nin başkanlığını da yürüten Osman Başer, bir süre önce kooperatifin TEDAŞ'a olan 506 bin YTL'lik enerji bedeli borcu yüzünden icralık old. İcra sürecinin başlaması ile birlikte, 2 kez istenmesine karşın mal beyanında bulunamayan Başer, önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi. AKP'li Osman Başer'in, Yalvaç Kapalı Cezaevi'nde 20 gün tutuklu kalacağı ifade edildi.

BELGELER YAKILDI İDDİASI

Sulama birliğine üye üreticilerin, kullandıkları enerji tutarlarını ödemelerine karşın, Başkan Başer'in paraları TEDAŞ'a artarmadığı iddia edildi. Çiftçinin borcunu ödediğine ilişkin dekontların da geçen Haziran ayında çıkan yangınla kasıtlı olarak yok edildiği ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber