Banka müdürleriyle işbirliği yaparak müşteri bilgilerine ulaşan çeteye operasyon!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de çıkar amaçlı suç örgütü kurup haksız, menfaat sağlamak amacıyla baskı oluşturdukları, yüksek faizle para verip geri dönüşümünü silahlı adamlar aracılığıyla sağladıkları, bazı bankaların müdürleriyle iş birliğine giderek, müşterilere ait özel bilgilere ulaştıkları, usulsüz kredi kullandıkları, ödeme yapmayan kişileri tehdit edip gayrimenkullerine el koydukları iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, V.O.Ç. liderliğindeki grubun çıkar amaçlı suç örgütü kurarak faizle para verdiği, alacaklarını da silahlı adamlar vasıtasıyla tahsil ettiği, haksız kazanç sağladığı yönünde gelen şikayetler üzerine başlattığı ve uzun süredir devam ettirdiği takibin ardından operasyon düzenledi.

İzmir'in merkezi ve Urla ilçesinde belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, elebaşı olduğu iddia edilen V.O.Ç'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde çok sayıda senet, çek, tapu, vekaletname ele geçirildi.

İDDİALAR

Urla'da konuşlandıkları ve yaklaşık bir yıldır İzmir'de faaliyet yürüttükleri ileri sürülen grup üyelerinin faizle para verdikleri, bir ekmek fabrikası sahibini ölümle tehdit ettikleri, borcunu ödeyemeyen bir işletmecinin otobüslerine el koydukları ve kefilinden yüklü miktarda para aldıkları, borç alan bir işletmecinin faiziyle geri ödemesine rağmen, ipotek olarak aldıkları evi iade etmedikleri, bir işletmecinin 10 bin YTL olan borcunu ödemesine rağmen borcu katlayarak 30 bin YTL'ye çıkardıkları ve dükkanına el koydukları, benzer yöntemlerle çok sayıda kişiden haksız menfaat sağladıkları iddia edildi.

İzmir'deki bir iş adamına 930 bin YTL borç verdikleri, bu borcu 2 milyon 360 bin YTL olarak tahsil etmelerine rağmen, halen 1 milyon 200 bin YTL para istedikleri, tehdit edip kız arkadaşıyla çekilmiş görüntülerini eşine ulaştırarak boşanmalarına neden oldukları ileri sürüldü.

OKULA EL KONULDUĞU İDDİASI

Zanlıların ayrıca İzmir'deki bir özel eğitim kurumunun sahibine, sıkışık olduğu dönemde yüklü miktarda para verdikleri, faiz işleterek borcu çoğalttıkları, ödeyememesi üzerine baskı ve tehditle okulları, dershaneleri ve oteline el koymak istedikleri, araya bazı kişilerin girmesiyle anlaşma sağlayarak yalnızca bir okulu devraldıkları ileri sürüldü.

Zanlıların, bazı banka müdürleriyle iş birliği yaparak müşterilere ait bilgileri bankalar kanalıyla temin ettikleri, usulsüz kredi kullandıkları, inşaat halindeki binaları bitmiş ve içinde kiracı varmış gibi gösteren sahte belgeler düzenledikleri iddia edildi.

Emniyet yetkililerinin, grup tarafından mağdur edildiği sanılan çok sayıda kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıkları ve şikayetçilere ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi.

Öte yandan, zanlıların haksız yöntemlerle yüklü miktarda para elde ederek bu kazanç sayesinde Hilton İzmir Otelini devralma yönünde çalışma yaptıkları da ileri sürüldü.

GRUP LİDERİ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Grubun lideri olduğu iddia edilen V.O.Ç, 24 Ocak 2007 tarihinde İzmir'de silahlı saldırıya uğramış, yara almadan kurtulmuştu. V.O.Ç'ye yönelik bu saldırının çıkar amaçlı menfaat çatışmasında mağdur ettiği kişiler tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorguları süren zanlıların, cuma günü adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber