Gelir İdaresi'nden fiş kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi iadesi uygulamasının sona ermesiyle vatandaşlarda "Artık fiş almasak da olur" düşüncesinin oluşması üzerine harekete geçen Gelir İdaresi, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla atağa geçti.

Avrupa Yakası, Yabancı Damat gibi bir çok dizide fiş almanın önemine değinilirken, şimdi de büyük alışveriş merkezlerinde stand açarak ?Neden fiş, fatura almalıyız?? broşürleri dağıtılacak.

CEZASI 27.80 YTL

Gelir İdaresi Başkanlığı, fiş alımını teşvik için ?Alışverişlerde belge almanın önemi/Neden fiş, fatura almalıyız?? başlıklı yeni bir rehber daha hazırladı.

Başkanlık'tan yapılan açıklamada, mükelleflere yol gösterici olmak üzere hazırlanan broşürde, kaliteli kamu hizmeti ve tüketici haklarının kullanımı açısından alışverişlerde belge almanın önemi vurgulandı. Vergi daireleri ve 52 il defterdarlığına gönderilen broşürler banka şubelerine, SMMM ve YMM odalarına, postanelere, üniversiteler de dahil tüm okullar ve meslek kuruluşlarına dağıtılacak. Büyük alışveriş merkezlerinde de stand açılarak tüm vatandaşlara ulaştırılacak. Hazırlanan broşürde, ?Fiş ve fatura alamayanlar ve vermeyenler açısından cezalar. Fatura almayanlara 27.80 YTL ceza kesilecek. Alışverişlerde neden belge almalıyız? Belge alırsak ne olur?? konlarına yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber