Meslektaşı tarafından öldürülen öğretmenin cenazesinde PKK propagandası

Haber Giriş : 04 Nisan 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde, teneffüste meslektaşı tarafından tabancayla öldürülen Malatyalı öğretmen Hüseyin Cebe'nin cenaze töreni terör örgütü PKK'nın propagandasına dönüştü.

Darıca'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda sınıf öğretmeni Hüseyin Cebe (37), emekli olan ancak Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli olarak çalışan Necati Kumaş (56) tarafından öldürülmüştü. Darıca'da düzenlenen törenin ardından Malatya'ya getirilen öğretmen Hüseyin Cebe'nin cenazesi Kürecik köyü Kepez mezrasında toprağa verildi. Yaklaşık 500 kişilik grup tarafından Malatya-Ankara karayolu üzerinde karşılanan cenaze bir pikap arkasına konularak grubun oluşturduğu kortej eşliğinde Kepez mezrasına götürüldü. Kısa süreli karayolunu trafiği kapatan grup, cenazenin taşınması esnasında terör örgütü lehine slogan atıp zafer işareti yaptılar.

Cenazenin taşınması esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ise jandarma ekipleri Kepez mezrasına kadar gruba eşlik etti.

Köy girişinde cenazeyi karşılayan Hüseyin Cebe'nin yakınları sinir krizi geçirdi. Köylüler tarafından zorlukla yatıştırılan Cebe'nin yakınları cenazenin çevresinden uzaklaştırıldı. Daha sonra köy meydanında yapılan kısa duanın ardından Hüseyin Cebe'nin cenazesi köy mezarlığında bulunan babası Şeyho Cebe'nin mezarının yanına defnedildi.

Öğretmen Necati Kumaş, husumet beslediği meslektaşı Hüseyin Cebe ile teneffüste koridorda karşılaşmış ve silahla 4 el ateş etmişti. Ağır yaralanan Cebe kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nun Hüseyin Cebe'nin ilk görev yeri olduğu ve 7 yıldır öğretmenlik yaptığı kaydedildi.

zaman

KOCAELİ'NDE İLKÖĞRETİM OKULUNDAKİ CİNAYET

- MESLEKTAŞI TARAFINDAN OKULDA TABANCA İLE ÖLDÜRÜLEN HÜSEYİN CEBE, MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

- ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMENİN CENAZESİNE KATILAN KALABALIK SIK SIK SLOGAN ATARKEN, CEBE'NİN YAKINLARI MEZARI BAŞINDA FENALIK GEÇİRDİ

Kocaeli'nde, meslektaşı tarafından susturucu takılı tabancayla öldürülen Öğretmen Hüseyin Cebe memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde ilköğretim okulunda meydana gelen olayda 56 yaşındaki öğretmen N.K. tarafından susturucu takılı tabancayla öldürülün 37 yaşındaki öğretmen Hüseyin Cebe, memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı diğer sendika üyesi ve yöneticileri ile birlikte kalabalık bir topluluğun katıldığı cenaze töreninde, zaman zaman çeşitli sloganlar atılarak, cinayete tepki gösterildi. Kalabalık grup, "Katiller halka hesap verecek", "Çeteler halka hesap verecek", "Şehitler ölmez", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı.

Bu arada, öldürülen öğretmen Hüseyin Cebe'nin yakın akrabası Doğan cebe basın mensuplarına, "Olayı bir psikopata yüklemeye çalışıyorlar. Bu bir psikopat işi değildir. Eli silahlı adamın okulda ne işi var. Bir okula o psikopat sokulur mu?" şeklindeki iddialarda bulundu.

Hüseyin Cebe'nin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cebe'ni yakınları mezarı başında fenalık geçirdi. Cenaze töreni sonrasında mezara karanfil bırakıldı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber