Opera ile öğrencilerin ruhları temizleniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB) Müdürü Hakan Gürkan, okullardaki şiddeti önlemek amacıyla başlattıkları proje kapsamında Mersin'de 35 okulda haftada 2 gün sahne aldıklarını belirterek, "Amacımız, öğrencilerin ruhunu temizleyerek, sanata olan ilgilerini artırmak. Bu kapsamda da çocuk korosu ve baleye kayıt yaptıran çocuklarla, projemizde oldukça başarılı olduğumuzu gördük" dedi.

MDOB Müdürü Gürkan, Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda düzenlediği toplantıda, okullardaki şiddeti önlemek amacıyla bu yıl 35 okulda sahne aldıklarını açıkladı. Özellikle Mersin'in, okullarda meydana gelen şiddet olaylarıyla gündemden hiç düşmediğine dikkat çeken Gürkan, "Biz de kendi adımıza 'Bu konuda ne yapabiliriz?' diye düşündük ve sanatı okullara götürmeye karar verdik. Bu kapsamda bugüne kadar 35 okula ulaşmışız. Haftada 2 gün de olsa, öğrencilere sunduğumuz gösterilerle onların ruhunu temizlediğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Okullarda yapılan gösterilerden sonra, bazı öğrencilerin çocuk korosu ve baleye kayıt yaptırdığına işaret eden Gürkan, "Bu da gösteriyor ki, amacımıza ulaşmışız. Geleceğin nesli olan öğrencilerimize böyle bir katkı sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Gürkan, hükümetin de bu konuda büyük destekleri olduğunun altını çizerek, opera, bale ve tiyatro gibi etkinliklerin bilet fiyatlarının çok cüzi bir miktarda tutulduğunu ve bu etkinliklerden kesinlikle kar amacı güdülmediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber