ANAP: Grup kurabilecek durumdayız ama tereddütlerimiz var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, yeniden grup kurabilecek durumda olduklarını ancak bu konuda tereddütlerinin bulunduğunu belirterek, "Yeniden grup sayısına erişecek miyiz erişmeyecek miyiz bunun kararını biz vereceğiz" diye konuştu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mumcu, Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun vefat etmesiyle partinin Meclis'te grup hakkını yitirmesine ilişkin olarak, "geçilen haftalarda Anavatan Partisi'ne katılarak siyaset yapma arzusunu dile getiren milletvekilleri olduğunu" kaydeden Mumcu, "Ama biz özellikle kongre sürecinde çıkan sonuçlara göre illerdeki kapasitelerimizi görerek bundan sonra milletvekili arkadaşlarımızı partimize davet etmek veya etmemek yönünde bir karar almıştık ve bu yöndeki talepleri, başvuruları ertelemiştik" dedi.

Parlamentoda grubu bulunmanın demokrasinin ihtiyacı olan muhalefet misyonunu yerine getirmek bakımından etkili olduğunu dile getiren Mumcu, şunları kaydetti:

"Bu demokrasinin işine yarıyor ama bu 'görev yapan siyasi partilerin işine ne kadar yarıyor' sorusu tartışmalıdır. Zira grubunuzun olması sizi otomatik olarak hükümete muhalefet konumuna yerleştiriyor. Biz, başından itibaren hükümete muhalefet değil Türkiye'ye alternatif siyaseti yapmayı arzu ettik. Dolayısıyla yeniden hükümete muhalefetten ibaret siyasete bizi sıkıştıracak bir sürece girme konusunda tereddütlerimiz var. Çok da arzulu değiliz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber