İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, okul kitaplarını ihale kanunu dışına çıkarmak istedi, komisyon kabul etmedi

Plan ve Bütçe Komisyonunun dünkü görüşmelerinde, MEB, okul kitaplarının basım işini ihale kanunu kapsamı dışına çıkarmak istedi ama komisyon üyeleri itiraz edince düzenleme geçici maddeye dönüştürüldü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
MEB, okul kitaplarını ihale kanunu dışına çıkarmak istedi, komisyon kabul etmedi

Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığının okul kitaplarını yeterince incelememesi nedeniyle oluşan sorun, Meclis komisyonuna yansıdı.

MEB, dün torba yasaya eklenmek üzere yeni bir madde sundu. Buna göre, ücretsiz kitapların basım işleri, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına çıkarılmak istendi.

Ancak ana madde olarak getirilen bu düzenleme teklifine komisyon üyeleri karşı çıktı. Sadece Ordu milletvekili Ergün Taşçı, MEB'in önergesini savundu.

Yapılan itirazlar sonrasında, sadece bu yıla özgü geçici bir düzenleme yapıldı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda öğrenim gören öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitabı ve öğrenci çalışma kitabı ile ilgili öğretmenlere ücretsiz olarak dağıtılacak kılavuz kitaplarına ilişkin 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapılacak mal ve hizmet alımları, ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç Kamu İhale Kanunu uyarınca yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber