Demircan: Yarın itibarıyla 10 bin yeni atamamız olacak

Demircan, "Yarın itibarıyla 10 bin yeni atamamız olacak, uzman hekim ve pratisyen arkadaşlarımızın. Onların hemen listesini gönderdik. Güvenlik soruşturmasıyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Bize güvenlik soruşturması gelmiş olanları geciktirmeden değerlendirip atanmaları noktasında bekletmiyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demircan: Yarın itibarıyla 10 bin yeni atamamız olacak

Demircan, Türkiye ile Sırbistan Arasında Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın Genel Kurulda görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ YEMEK İHALESİNİ İHBAR KABUL EDİYORUZ

Bakan Demircan, Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki yemek ihalesine ilişkin bilgileri adeta ihbar kabul edeceğini ve bu konuyla ilgili çalışma yapılacağını söyledi.

KADRO OLDUKÇA ATAMA YAPIYORUZ

Türkiye'de tüm bakanlıklarda kadro sorunu bulunduğunu belirten Demircan, Sağlık Bakanlığında da kadro tahsis edildikçe atamaların gerçekleştirildiğini aktardı.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI BİTTİKÇE ATAMALARI YAPIYORUZ

Yeni göreve getirilenler için güvenlik soruşturmaları yapılması gerektiğini dile getiren Demircan, ilgili yerlerden gelen bilgilerin değerlendirmeye alınmasının ardından atamaların yapıldığını ifade etti.

YARIN 10 BİN KİŞİYİ ATAYACAĞIZ

Demircan, "Yarın itibarıyla 10 bin yeni atamamız olacak, uzman hekim ve pratisyen arkadaşlarımızın. Onların hemen listesini gönderdik. Güvenlik soruşturmasıyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Bize güvenlik soruşturması gelmiş olanları geciktirmeden değerlendirip atanmaları noktasında bekletmiyoruz." dedi.

E-NABIZ GÜZEL İŞLİYOR

Sağlıkta dijital dönemi başlattıklarını ve bunu giderek geliştirdiklerini vurgulayan Demircan, e-Nabız sistemi üzerinden vatandaşların almış olduğu tedavi ve yapılmış olan tetkiklerin hepsinin ilgili yerlerden doğrudan görülebileceğini bildirdi.

Böylece mükerrer ve lüzumsuz tetkiklerin yapılmayacağına işaret eden Demircan, bunun sağlıkta israfın önüne geçecek bir çalışma olduğunu anlattı.

SAĞLIKTA ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ

Türkiye'de sağlık hizmeti veren hastanelerde ve diğer yerlerde sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını belirten Demircan, Bakanlık olarak şiddete uğrayan hekimler ve sağlık çalışanlarına hukuki destek verdiklerini aktardı. Demircan, yeni bir yasal düzenlemeyle bu desteğin özel alanda hizmet veren sağlıkçılara verilmesini de sağlayacaklarını ifade etti.

Demircan, "Sağlıkta şiddet konusu kabul edilebilir bir şey değil. İnsanlara şifa dağıtan ellere el kalkmaması lazım. İnsanların derdiyle ilgilenen ve onları tedavi eden kişilere şiddet uygulanması önemli bir zaaf ve kayıp." diye konuştu.

Bu konuda çalışma başlattıklarını ifade eden Demircan, bu çalışmalarda bunun sebepleri üzerinde durduklarını söyledi.

Herkes için hastasının "acil hasta" olduğunu dile getiren Demircan, hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının da vatandaşın gerilimine neden olacak kusurların içerisine girmemesi hususunda gerekli eğitim çalışmalarını yaptıklarını aktardı.

Demircan, "Sağlıkta şiddeti asla kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Orada sağlık çalışanına kalkan eli, uygulanan şiddeti kendimize yapılmış addediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

BAZI YERLERDE YOĞUN BAKIM ÜNİTERLERİ NORMALDEN FAZLA SÜRE İŞGAL EDİLİYOR

Yoğun bakım ünitelerinin çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin 15 yılda bu konuda çok büyük mesafeler kat ettiğini anlatan Demircan, ancak bazı yerlerde yoğun bakım üniteleri ve yataklarının süre olarak normalden fazla işgal edildiğine şahit olduklarını belirtti.

Bunların önüne geçecek tedbirleri almak için gayret sarf ettiklerine işaret eden Demircan, yoğun bakım ünite sayısını artırdıklarını, yeni ve mevcut hastanelerde bu konuda çalışmalarının bulunduğunu vurguladı.

ŞEHİR HASTANELERİ YENİ BİR VİZYONUN BAŞLANGICI

Şehir hastanelerinin Türkiye'de yeni bir vizyonun başlangıcı olduğunu bildiren Demircan, şunları kaydetti:

"Gerçekten meseleyi sadece bir bina olarak görmeyelim. Türkiye, sağlık hizmetleri noktasında dünya ortalamasının önünde bir seviyede ve sahip olduğumuz gayrisafi milli hasılanın üzerinde bir sağlık hizmetini vatandaşımıza sunuyoruz. Şehir hastaneleri, vatandaşımıza layık olduğunun en güzelini sunacak hastanelerdir. Onların gelişmesi bittiğinde, hizmetlerin kalitesinin artışını da birlikte izleyeceğiz."

Türkiye ile Sırbistan Arasında Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, verdiği aranın ardından sıradaki tasarı ve teklifler için komisyon ve hükümet yerine oturmayınca birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber