İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Demircan, atama bekleyen 450 bin sağlıkçıya klasik cevabı verdi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bir soru üzerine, kadro sorunu var, kadro tahsis edildikçe atama yapıyoruz dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Demircan, atama bekleyen 450 bin sağlıkçıya klasik cevabı verdi

Adana Milletvekili İnönü Tümer, atama bekleyen 450 bin sağlık personelinin talebini Bakan Demircan'a soru olarak sordu.

Bakan Demircan ise bu soruya, kadro sorunu var, kadro tahsis edildikçe atama yapıyoruz dedi.

İşte 24 ekim 2017 tarihli Meclis zabıtları

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER (Adana) - Sayın Başkan, sağlık alanında atama bekleyen 450 bin kişiye karşılık açılan 16.500 kişilik kadro tüm ailelerin umutlarını köreltmiştir. Sağlık Bakanlığının 2017 yılı bitmeden ek atama bekleyen 433.500 kişinin sesine kulak vermesi gerekmektedir. Öte yandan Sağlık Bakanlığının bünyesine atanan ancak aylarca güvenlik soruşturması nedeniyle bekletilen 12.500 sağlıkçıdan 9.277 kişi göreve başlatılmış ancak geriye kalan 3.233 kişi henüz işbaşı yaptırılmamıştır. Dört aydan bu yana Bakanlık bünyesine atandıkları için başka bir işe başlayamayan, sigortası yatmayan, ailelerini geçindiremeyen vatandaşlarımız bir an önce görev yerlerinde işe başlatılmalıdır.

SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN (Samsun) - Ben teşekkür ediyorum.

Ben özellikle Sağlık Bakanlığıyla ilgili, sağlıkla ilgili sorulara cevap vermek istiyorum. Arkadaşlara da teşekkür ediyorum, ağırlıklı olarak sağlıkla ilgili sorular sordular. Bu nedenle atlamak istemiyorum.

16.500 kadro -Sayın Tümer sordu- bunlardan bu kadronun dışında atanma bekleyen 433 bin sağlıkla ilgili eğitim görmüş kişiden bahsetti ki önemli elbette. Ancak takdir edersiniz, Türkiye'de Sağlık Bakanlığında olduğu gibi bütün bakanlıklarda kadro sorunu var, kadro tahsis edildikçe, biz yeterince kadro temin ettikçe atamaları yapıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber