Şehit yüzbaşının iade-i itibar dosyası OHAL komisyonunda

Darbeciler tarafından Akıncı Üssü'nde şehit edildiği sonradan ortaya çıkan Yüzbaşı Özkan Hekin'i en son gören müştekilerden Mustafa Ataseven'in mahkemeye verdiği ifadesi ortaya çıktı: "Hekin'i nizamiye kapısında gördüm. Bana 'ben de sizin gibi düşünüyorum, darbeci değilim' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2017 08:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Şehit yüzbaşının iade-i itibar dosyası OHAL komisyonunda

KENAN BUTAKIN

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Akıncı Üssü'ne götürülen İnsani Yardım Tugayı'nda görevli Yüzbaşı Özkan Hekin'in hain olmadığı, darbeciler tarafından sırtından vurularak şehit edildiği sonradan ortaya çıktı. Akıncı iddianamesinde de Hekin için 'şehit' ifadesi kullanıldı.

İddianameye göre, Hekin FETÖ'cülerin halka karşı kullanılmak üzere roket ve ağır makineli silah talep etmesine, "Bu benim savaşım değil" diyerek itiraz etti ve kaçmaya çalışırken de, hainlerin sıktığı kurşunların hedefi oldu. KARAR'ın gündeme getirdiği şehit yüzbaşı hakkında Akıncı Üssü davasında şehitlik ünvanı verilebilmesi için ara karar beklenirken, dava dosyasında yeni gelişmeler yaşandı. Buna göre, Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi, Hekin ailesinin hesaplarına getirdiği tedbir kararını kaldırdı. TSK'dan da ihraç edilen Hekin için ayrıca Ankara Valiliği OHAL Komisyonu'na da başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruda, şehit yüzbaşının darbecilerle yaşadığı mücadele tanık ifadeleriyle de komisyona sunuldu.

Diğer yandan Akıncı Üssü davasının görüldüğü 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yeni bir ifade de ortaya çıktı. Davada müşteki olan Mustafa Ataseven, verdiği ifade şöyle: "Ben 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'ne darbecilerle mücadele için iki defa gittim. Her gidişimde çok sayıda vatandaşı da götürdüm. İkinci gidişimde üssün Yenikent Nizamiye kapısında daha sonra ismini Özkan Hekin olduğunu öğrendiğim yüzbaşıyı gördüm. O arada silah sesleri vardı. Bana 'ben de sizin gibi düşünüyorum, darbeci değilim. Can güvenliğiniz için buradan gidin. Ben sadece burayı koruyorum darbeyle alakamız yok' dedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber