2 savcı düğmeye bastı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Oramiral Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki darbe iddiaları nedeniyle Başbakan'ın savcıları göreve çağırmasının ardından Bakırköy ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılıkları işleme başladı. Dosyanın Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne gönderilmesi bekleniyor.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın, Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki darbe iddiaları nedeniyle yargıyı göreve çağırmasının ardından Şişli ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın soruşturma için düğmeye bastıkları ortaya çıktı.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'nin 29 Mart'ta, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman hakkında yaptığı suç duyurusunu işleme koydu. Kuvvet komutanlıkları Ankara'da olduğu için dosya "Görevsizlik" kararıyla Ankara gönderilecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da "Anayasal devlet düzenini bozmaya teşebbüs ve Anayasayı ihlal" iddialı ve yeni TCK'nın 309. maddesi kapsamındaki bu dosyayı "Gereği yapılmak" üzere "Yetkisizlik" kararı ile Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne göndermesi bekleniyor. Yargılama Genelkurmay Başkanı'nın iznine bağlı olduğu için ancak Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "soruşturma izni" vermesi halinde, incelmeme ve soruşturma yapılabilecek. Olası soruşturmayı da Genelkurmay Askeri Savcılığı yürütecek.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükle ilgili soruşturma başlattığı anlaşıldı. Savcılık haberi yapan Nokta Dergisi'nin muhabir ve yazı işleri sorumlusu hakkında başlattığı soruşturma sonucunda deliller haberi doğrularsa, dosya Emekli Oramiral Özden Örnek'i kapsayacak şekilde genişletilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber