Atık su sahabenin mezarına akıyor

Diyarbakır'daki Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Türbesi'nin yanında yer alan tuvaletlerin giderlerinin, sahabe mezarlarının üzerinden geçtiği iddia ediliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ekim 2017 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atık su sahabenin mezarına akıyor

HÜSEYİN KACAR

Diyarbakır'ın fethi sırasında şehit olan, Hz. Muhammed'in çok sevdiği sahabeden Halid Bin Velid'in oğlu Hz. Süleyman, yine fetih kırasında şehit olan 27 sahabe ile birlikte, Hz. Süleyman Camisi'nin yaklaşık 7 metre altında yan yana yatıyor.

Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Türbesi, mübarek gün ve geceler ile perşembe günleri dolup taşıyor. 900 yıl önce yapılan türbeden kot olarak yüksekte yer alan tuvaletler, duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle şehir dışından ziyarete gelen vatandaşların, ilk bakışta dikkat ettiği ise türbelerin üst tarafındaki tuvaletler oluyor. Caminin doğu tarafında bulunan tuvaletlerin giderlerinin sahabe mezarlarının üzerinden geçtiği iddia ediliyor.

Tarih Araştırmacısı ve Diyarbekir Tanıtma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu, "Artık ihtiyaca da cevap vermeyen tuvaletlerin bir an önce kapatılması gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber