Fakıbaba, 43 bin TL uçak kirasının Bakanlığın bütçesinden karşılandığını açıkladı

Tarım Bakanı Fakıbaba, uçak kiralama ücretini sponsorlar aracılığıyla değil bakanlığın bütçesinden karşıladıklarını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2017 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fakıbaba, 43 bin TL uçak kirasının Bakanlığın bütçesinden karşılandığını açıkladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili yaptığımız haber üzerine, Bakanlık memurlar.net'e gönderdiği açıklamada, uçak kiralama işine toplamda 12 bin dolar (43 bin TL) ödediklerini açıklamıştı.

Fakıbaba, bugün yaptığı açıklamada uçak kiralama işini sponsor aracılığıyla değil Bakanlığın öz kaynaklarıyla yaptıklarını belirtti.

İŞTE MEMURLAR.NET'İN GÜNDEME GETİRDİĞİ ÖZEL UÇAK KİRALAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, havayoluyla ulaşım ihtiyacını Bakanlık olarak kendi imkanlarıyla ve en ekonomik şekilde karşıladıklarını bildirdi.

Fakıbaba, yaptığı açıklamada, acil ve yoğun programlar nedeniyle seyahatler için özel uçak kullanmalarının, bazı basın yayın organlarında haber olarak yer aldığını ifade etti.

Bakanlığın bazı programlarının zaman zaman çok yoğun faaliyetler içermesi ve aciliyet arz etmesinin, ulaşımın özel uçakla yapılmasını mecburi kıldığına dikkati çeken Fakıbaba, "Geçtiğimiz cuma gününden başlayan ve pazartesi günü Ankara'da nihayetlenen 72 saat içinde Ankara, Van, Şanlıurfa, Şırnak, İdil, Silopi, tekrar Şanlıurfa, Bingöl, tekrar Şanlıurfa ve Ankara arasında yoğun bir seyahat trafiği gerçekleştirdik. 24 saat halkın içinde ve halkla beraberiz. Aynı zamanda sorunları ve çalışmaları birebir yerinde inceleyip çözmenin gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.

Fakıbaba, bahse konu program çerçevesinde, temel atma töreni, açılışlar, sektör paydaşlarıyla istişare toplantıları, Bakanlık personeliyle hedef ve motivasyon toplantıları, başarılı tarım projelerinin yerinde incelenmesi, muhtarlara bilgisayar dağıtımı töreni, fakülte akademik yılı açılışı ve vatandaşlara taziye ziyaretleri şeklinde birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, yoğun programın karayolu ya da tarifeli uçaklarla yapılması mümkün olmayacağından özel uçak temini yoluna gidildiğini bildirdi.

Söz konusu haberlerde yer alan "yurt gezilerinde özel uçak istendiği ve Başbakanlığın bu talebe olumsuz cevap verdiği" iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Fakıbaba, yoğun programlarda, gerekliliğinden dolayı Bakanlığın talebi üzerine farklı zamanlarda uygunluk durumuna göre uçak tahsisinin yapıldığını ifade etti.

Fakıbaba, son programda ise Başbakanlığa ait uçakların müsait olmaması nedeniyle tahsis yapılamadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle havayoluyla ulaşım ihtiyacını Bakanlık olarak kendi imkanlarımızla ve en ekonomik şekilde karşıladık. Dolayısıyla kiralanan özel uçağın bedelinin sponsorlardan karşılanması gibi bir durum söz konusu değildir. Bizim gerçek sponsorlarımız devletimiz, hükümetimiz ve milletimizdir. Güçlü ve büyük devletimizin, hükümetimizin imkanlarıyla rahatlıkla karşılanabilecek böyle bir hizmeti, sponsorlar aracılığıyla yapmayacağımı, beni tanıyan kamuoyunun çok iyi bildiğini düşünüyorum."

Tarım Bakanı Fakıbaba, özel uçak kiraladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber