Öğretmenler, katil meslektaşlarını şaka yapıyor sanmış!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Darıca Beldesi'ndeki Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nun koridorunda, geçen pazartesi günü teneffüste sınıf öğretmeni Necati Kumaş'ın, meslektaşı Hüseyin Cebe'yi öldürmesinin nedeni tam olarak belirlenemedi. Tutuklanan Necati Kumaş'ın savcılıkta ve polisteki verdiği ifadelerinde sürekli olarak, ?Benimle alay ediyorlardı'' dediği öğrenildi. Güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıyan olay sırasında Hüseyin Cebe'nin yanında bulunan diğer öğretmen Serdar Şimşek, Necati Kumaş'ın silahı önce kendisine doğrultup tetiği çektiğini, ateş almayınca kendilerine tabanca görünümlü çakmakla şaka yaptığını sandıklarını söyledi.

Olay, önceki gün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Teneffüs zilinin çalması üzerine sınıflarından koridora çıkan 1'inci sınıf öğretmeni Necati Kumaş üzerinde taşıdığı tabancayı çıkararak öğrencilerin korku dolu bakışları arasında, 5'inci sınıf öğretmeni Hüseyin Cebe'ye kurşun yağdırmıştı. Öğrenciler panik halinde kaçışırken, vücuduna 6 mermi isabet eden Cebe ölmüştü. Necati Kumaş, okulda çıkan panikten yararlanarak kaçmış daha sonra polise teslim olmuştu.

Okulun güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği cinayetle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı adli, Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturmayı sürdürüyor. Öğretmen Necati Kumaş dün akşam tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayın en yakın tanığı ve Necati Kumaş'ın silahı ilk doğrulttuğu kişi olan öğretmen Serdar Şimşek'in verdiği ifadelerde, olayı önce şaka zannettiklerini söylediği öğrenildi. Serdar Şimşek, ifadesinde olayı şöyle anlattı:

?Karşılaştığımızda elindeki dosyayı aniden yere atıp silahı önce bana doğrultup tetiği çekti. Silah ateş almayınca, ben ve Hüseyin bunu tabanca görünümü verilmiş çakmaklardan olduğunu ve şaka yaptığını zannettik. Hatta Hüseyin'in eli cebindeydi. Sonra silahı Hüseyin'e doğrultup ateş etmeye başlayınca ben kendimi kenara attım.'' Tutuklanan Necati Kumaş'ın ise savcılıkta verdiği ifadelerde sürekli olarak, ?Benimle alay ediyorlardı'' dediği öğrenildi.

Kocaeli İl Milli Eğitim müdürü Hayrettin Gürsoy ise şu anda olayı idari yönden 3 müfettişin incelediğini, kendisinin de okula gittiğini belirterek, ?Biz iddialar üzerine Necati Kumaş'ın dosyalarını incelettik. Bir kez hastaneye gitmek için sevk almış. Ancak çevreden, psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin iddialar da duyduk. Bunlar araştırılıyor. Ancak dosyasında böyle bir rapor yok. Necati Kumaş ve merhum öğretmen Hüseyin Cebe de Eğitim- Sen Sendikası üyesi. Aralarında ideolojik bir anlaşmazlık olduğunu da sanmıyorum'' diye konuştu.

Bu arada okuldaki bazı öğretmenler, Necati Kumaş'ın geçen Ramazan ayında Serdar Simşek ve Hüseyin Cebe ile oruç tutma yüzünden tartıştığı, ancak bu tartışmanın fazla büyümediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber