Kanser ilacı Taxol'u kullanmayın uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, "üretim yerindeki kirlilik" şüphesi gerekçesiyle ithal kanser ilacı Taxol'un toplatılmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce yapılan duyuruda, Bristol-Myers Squibb İnc. adına ithal ruhsatlı, Taxol 30 mg/5 ml ve Taxol 100 mg/17 ml Flakon adlı preparatların üretim yerinin sterilite ünitesinde yetersizlik tespit edildiğinin bildirilmesi nedeniyle söz konusu preparata ait tüm serilerin geri çekilmesine karar verildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, söz konusu ilacın yurtdışındaki üretim yerinde kirlilik şüphesi oluşması üzerine uzman heyet tarafından yapılan incelemede bunun üretilen ilaçları etkilemediğinin saptanmasına rağmen, tedbiren bu kararın alındığını kaydettiler.

Yetkililer, vatandaşları ellerindeki ilaçları kullanmamaları ve satın aldıkları eczanelere iade etmeleri için uyarırken, "Firma zaten 28 Mart'tan beri satış yapmıyor. Ancak eczanelerin ellerinde bu ilaçlardan bulunabilir. Sağlık Bakanlığınca Türkiye'deki ürünler üzerinde yapılacak analizlerde herhangi bir olumsuzluk çıkmazsa eskiden olduğu gibi kullanımına devam edilebilir" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber